Slik griller du skalldyr

Slik griller du skalldyr

Å grille skalldyr er mye enklere enn du tror! Her er våre beste tips til hvordan du tilbereder hummer, sjøkreps og blåskjell på grillen.

Det blir sjelden feil med skalldyr om sommeren. Mange synes kanskje det virker vanskeligere med fisk og skalldyr på grillen enn med kjøtt, men det er både raskt og enkelt!

Slik griller du hummer

Hummer er godt i både suppe, salat, på skalldyrfat, koket eller grillet. I sommer kan du prøve deg på grillet hummer med kryddersmør, servert med en frisk salat, ferskt brød og chilimajones.

Trenger du hjelp til å fjerne paven, dele hummeren eller knekke klør? Spør våre dyktige matarbeidere i fiskedisken - vi hjelper deg gjerne!

Når hummeren er delt i to og paven fjernet, er selve prosessen med å grille den både raskt og enkel.

Slik gjør du:

  1. Legg hummerdelene med skallet ned på et grillbrett.
  2. Fordel kryddersmør på hummerne, og sett brettet på direkte varme på glovarm grill i to-tre minutter under lokk, til smøret har smeltet.
  3. Serveres og nytes umiddelbart. 

Slik griller du hummer

Slik griller du hummer

Hummer er en eksklusiv delikatesse som gjør seg godt på grillen. Slik går du frem når du skal legge hummer på grillen i sommer.

Lag ditt eget kryddersmør, eller bruk Jacobs Utvalgte peppersmør eller ramsløksmør!

Gratinerte sjøkreps på grillen

Sjøkreps er et festmåltid som passer perfekt til lyse sommerkveld med gode venner. Gratinerte sjøkreps smaker fantastisk, ser imponerende ut – og er overraskende enkelt å lage.  

Dette trenger du:

  • Sjøkreps
  • Urtesmør
  • Bagetter

Slik gjør du:

  1. Del sjøkrepsen i to på langs, fordel ramsløksmøret
  2. Legg den på sjøkrepsen på grillen med skallet ned.
  3. Legg på lokk og grill i ca. 3 minutter til smøret er smeltet.

Slik damper du blåskjell på grillen

Hvitvinsdampede blåskjell er enkelt, raskt og ikke minst veldig godt!

For å dampe blåskjell på grillen trenger du et dobbelt lag med aluminiumsfolie som pensles med smør.

Ha alle ingrediensene i folien og lukk igjen. Sett pakken over god varme, og la det dampe til alle skjellene har åpnet seg. Skjellene som ikke har åpnet seg kaster du. 

Har du alt du trenger?

Grillspyd med kamskjell og kongereker

Har du prøvd grillspyd med sjømat? I denne har vi brukt både kamskjell og kongereker, som marineres i urtesmørmarinade og serveres sammen med syrlig sitrussaus og aioli.

Grill spydene på høy varme i ca. 2 minutter på hver side til de er gylne og gjennomstekte.