5 eksotiske sommerdesserter med ananas og pasjonsfrukt
Etter et godt måltid passer det alltid med dessert. Dropp de tyngre dessertene til fordel for søte og friske smaker nå i sommervarmen, og gå for eksotiske råvarer som ananas og pasjonsfrukt.
Panna cotta med grillet ananas
Ananas har en frisk, søt og syrlig smak, og etter en runde på grillen får den i tillegg en karamellisert smak. I kombinasjon med panna cotta har du en dessert som oser av sommer!
Slik griller du ananas i skiver:
- Skjær av topp og bunn. Skjær av skallet hvis ønskelig og del ananasen i 1 cm tykke skiver.
- Gni ananasskivene eller grillristen med litt olje. Grill skivene over god varme i ca. 3 minutter på hver side.
Dessert med pasjonsfrukt, mango, krem og marengs
Dette er oppskriften på en dessert som er både enkelt og rask, uten at det går på bekostning av smak.
Med ingredienser som krem, marengs, mango og pasjonsfrukt har du en eksotisk dessert på under 20 minutter!
Tropisk pavlova med pasjonsfrukt og kokos
Bytt ut jordbær og blåbær med kokos og pasjonsfrukt, og gi den klassiske festkaken pavlova en tropisk vri.
Her har vi laget kokoskrem og en spennende pasjonsfruktmousse for å ta smaksløkene til tropiske strøk. Frisk, søt og spennende!
Dårlig tid? Kjøp ferdig:
Fruktsalat med ananas og pasjonsfrukt
Fruktsalat er en enkel, sunn og ikke minst god dessert som passer godt til varme sommerdager. Vår favoritt er kombinasjonen ananas, pasjonsfrukt, persimon og mango.
Topp med vaniljekesam eller vaniljeis.
Panna cotta med bringebær- og pasjonsfruktsaus
En fløyelsmyk panna cotta toppet med frisk saus av bringebær og pasjonsfrukt, samt frukt og bær. Smaken av sommer! Server den som en frisk dessert etter grillmåltidet, eller bare når du har lyst til å kose deg litt ekstra.
Prøv også en av disse panna cotta-oppskriftene: