Vegetar på grillen
Enkelt med vegetar
Ikke la deg begrense av kjøtterstatninger når du skal grille uten kjøtt. Tenk middelhavsgrønnsaker, sopp og halloumi, servert sammen med godt tilbehør som focaccia, hummus, ost, nøtter og sauser.
La frukt og grønt spille hovedrollen
Ved å ta utgangspunkt i en grønnsak istedenfor en biff eller burger kan det dukke opp mange spennende ideer. En klassiker er jo bakt potet med godt fyll av for eksempel smeltet ost, rømme og mais. Andre tips kan være grillet sommerkål med hvitløksdressing, fylt paprika, portobello sopp.
Grønnsaker i biter anbefaler vi å grille i aluminiumsskål, mens de større grønnsakene kan pensles med litt olje og legges rett på grillen. Rotgrønnsaker og søtpotet kan du gjerne grille i skiver til de blir møre.
Vårløk
Oppskrift på lett grillet vårløk med med potetkrem og krutonger av surdeig.
Aubergine
Grillet aubergine har en litt kjøttaktig smak og kan serveres sammen med en god saus og ferskt brød eller pasta. Av grillet aubergine kan du også lage det populære tilbehøret baba ganoush.
Portobello
Portobellosopp egner seg godt på grillen og kan brukes både som en slags biff, burger, som tilbehør med urtesmør eller som en egen rett. Her vist med quinoa, tomater og nøtter.
Gode salater
Lag en god middagssalat med noe friskt og noe grillet. Nektarin, ananas, vårløk, asparges og halloumi er eksempler som egner seg godt på grillen og som gjerne kan kombineres med frisk salat, tomat, urter nøtter og en god dressing.
Se også denne halloumisalaten:
Vegetarburgere
En burger kan være så mangt, med storfekjøtt, kylling, svin, fisk eller vegetar. Vi gir deg noen kjøttfrie favoritter.
Et enkelt bytte
Dersom du er ute etter klassikerne, bare i kjøttfri variant, så har vi noen gode alternativ i hyllene. Da kan du bruke akkurat det samme tilbehøret som du ville gjort med pølser og burgere med kjøtt. Ta med deg ditt favorittbrød og topping som ketchup, sennep, potetsalat, syltet rødløk, salsa, avokado, skivet ost og salat.