Det er nok mat til alle - varer er på vei til butikkene

Det er nok mat til alle - varer er på vei til butikkene

De siste dagene har våre butikker solgt unormalt mye. Dette innebærer at enkelte butikker kan oppleve å være utsolgt for noen varer for en kortere periode.

Våre lagre har rikelige lagerbeholdninger, og det er god tilgang på de fleste varer fra leverandørene. Ansatte på lager, sjåfører og matarbeiderne i MENY-butikkene gjør nå alt de kan for at du som kunde skal få det du trenger.

Varer blir levert flere ganger i uken

MENY og NorgesGruppen har stort fokus på å opprettholde rutiner og vareflyt som vanlig. Norske myndigheter presiserer at logistikk og butikkdrift er samfunnskritiske funksjoner. Vi er i tett dialog med myndighetene om hvordan vi kan legge til rette for så normal drift som mulig i tiden fremover.

Det er viktig å understreke at hamstring er unødvendig. Om alle handler som normalt, vil det være varer til alle.

Kjære kunde, lytt til myndighetene, tenk på fellesskapet og ikke kjøp mer enn du trenger. Hvis alle handler som normalt, er det mer enn nok varer til alle. Kjære kunde, lytt til myndighetene, tenk på fellesskapet og ikke kjøp mer enn du trenger. Hvis alle handler som normalt, er det mer enn nok varer til alle.

Nytt tiltak for å begrense hamstring

Vi oppfordrer kundene våre til ikke å hamstre, og vil - i butikker der det i perioder er nødvendig på grunn av lav lagerbeholdning - henge opp skilt med maks 3 pr. kunde. Dette vil for det meste gjelde typiske hamstringsvarer, som mel, paste og hermetikk, og vil gjelde både for enkelte butikker og nettbutikker. 

VIKTIG INFO: For nettbestillinger som bærer sterkt preg av hamstring, gjør vi vurderinger rundt om vi kan levere alle varene. 

Bransjen melder om nok mat

Hele dagligvarebransjen, inkludert våre konkurrenter, melder om at det er nok mat.