Få en bedre holdning med enkle grep

Få en bedre holdning med enkle grep

Dårlig holdning er en vanlig plage som mange sliter med. Spesielt kontorarbeidere som sitter mye er utsatt. Se for deg posisjonen til en kontorarbeider som sitter mange timer om dagen, med bøyde hofte og fremoverroterte skuldre. Å sitte sånn i mange timer vil skape en ubalanse blant musklene i kroppen. Da er det ikke rart holdningen forandres. Her er noen enkle tips for å få en bedre holdning.

1. Tøy stram muskulatur
2. Styrk svak muskulatur 
3. Mobiliseringsøvelser

1. Tøy hofteleddsbøyer: 
Knel på venstre fot og sett ditt høyre bein så langt foran deg som du klarer. Dytt hoftene dine frem, og hold setet rett og strekk opp armen. Kjenn tøyen i hofta/lyskeområdet.

Tøy av hofte

2. Tøy brystmuskulatur:
Legg den ene albuen inntil en vegg og press kroppen vekk fra den siden du tøyer. Kjenn tøy i brystet og ut mot skulderen

Tøy av bryst

3. Tren muskulaturen mellom skulderbladene (roing):
 Fest en strikk rundt en søyle eller et dørhåndtak eller hånda til en venn. Still deg foran og kjenn at du står stabilt. Stram mage og rygg. Trekk strikken mot deg med armene tett inntil kroppen. Før tilbake til utgangsposisjon. Gjenta i kontrollert tempo.

Roing

4. Tren antirotasjon (stående statisk holdningsstyrke av korsettet):
Fest en strikk rundt en søyle eller et dørhåndtak eller hånda til en venn. Still deg med siden til og kjenn at du står stabilt. Press strikken rett ut fra kroppen og tilbake uten å rotere kroppen. Du vil kjenne at hendene blir dratt mot siden, men hold dem rett frem og kjenn at magen og ryggen jobber. Gjenta i kontrollert tempo.

Antirotasjon

5. Tren planken: 
Plasser albuene i gulvet og rett ut kroppen slik at den danner en rett linje. Kjenn hvordan mage og rygg jobber. Hold stillingen til du ikke orker lenger.

Planken