kroppen din: EN LAMBORGHINI?

kroppen din: EN LAMBORGHINI?

Forestill deg følgende scenario: Du får utlevert en bil den dagen du blir født. Samtidig får du vite at det er denne bilen skal du ha resten av livet.

Du får ikke lov til å bytte den ut eller erstatte den med en ny hvis den går i stykker. Resten av livet ditt er det kun denne ene bilen du vil eie. Hvordan ville du behandlet den? Jeg antar at du ønsker å ha den lengst mulig?

  • Ville du fra første stund sørget for at den holdt seg ren og rustfri lenge gjennom jevnlig vedlikehold og riktig pleie?
  • Ville du lyttet til ulyd og lagt merke til problemer slik at du fikk sendt den på verksted i tide om det var noe som måtte fikses?
  • Ville du  passet på at bilen fikk riktig type bensin og  gitt motoren jevnlig trim slik at den fikk ut sitt fulle potensiale?
  • Og dersom oljelampa på bilen lyste? Ville du passet å fylle på olje, eller ville du kjørt videre og ignorert problemet?

Får vi hodepine eller verk, tar vi smertestillende i stedet for å finne ut hvorfor problemet inntreffer. Er vi stresset og egentlig trenger hvile og avkobling, har vi en tendens til å øke arbeidsmengden for å komme i mål. Og når kroppen vår egentlig trenger søvn, inntar vi store mengder kaffe for å sjokkholde den i gang.

År etter år kan man holde på sånn. I stedet for å lytte til symptomene og finne kjernen i problemet, venter vi til problemene er så store at det blir kritisk. Og selv om mye kan repareres og byttes ut, vil originaldelene alltid være de som passer bilen din best!

Vi kan ikke bytte oss selv helt ut, derfor er det viktig at vi tar vare på det vi har mens vi har det. En sunn og harmonisk kropp får jevnlig mosjon, variert mat, grønnsaker og vann, den har en fin balanse mellom søvn, hvile og arbeid, og den har mennesker rundt seg som er glad i en og som gjør en godt.

Vår kropp er vår bil. Men hvorfor har vi da en tendens til å ta bedre vare på bilen enn kroppen vår? Kroppen er din bil, behandle den som en Lamborghini!