Så enkelt lager du en perfekt drip cake

Så enkelt lager du en perfekt drip cake

Du har kanskje sett dem på bilder - disse flotte kakene med sjokoladeglasur som har rent nedover siden. De ser flotte ut, men de er også enkle å lage selv. Her er våre beste tips til å pynte en vellykket drip cake!

Har du lyst til å imponere med fristende sjokoladeglasur som renner nedover kaken? Denne måten å pynte kaker på er populær og faktisk mye enklere enn du tror.

Kakepynt med sjokolade - glasur og dekorasjon som imponerer

Kakepynt med sjokolade - glasur og dekorasjon som imponerer

Kakepynting kan virke vanskelig, spesielt hvis man har lyst til å lage kaker som står i sentrum på kakebordet. Vi har samlet våre beste tips og triks slik at du kan lykkes med pyntingen.

Slik lager du glasuren

Begynn med sjokoladeglasuren, eller sjokoladeganache som det også heter.

På en slik kake er det viktig å bruke rett type glasur for å få ønsket resultat, ellers vil ikke dråpene stoppe i det de renner over kanten på kaken. 

Når man blander fløte og sjokolade, får man ganache. Denne glasuren stivner når den blir kald, og det er nettopp dette som gjør den egnet til dekorasjonen på en drip cake.
Drip cake er en enkel måte å pynte kaken på som virkelig imponerer Drip cake er en enkel måte å pynte kaken på som virkelig imponerer

Dette trenger du

  • 2 dl kremfløte
  • 200 g mørk sjokolade

Slik gjør du:

  1. Kok opp kremfløte i en kjele.
  2. Dra kjelen av varmen og ha i grovhakket mørk sjokolade.
  3. La blandingen stå i fem minutter og rør med en slikkepott til du har en glatt sjokoladesaus.
  4. La glasuren avkjøles i romtemperatur, og rør med jevne mellomrom.

Har du alt du trenger?

Test om glasuren er klar

Mange har fått seg en overraskelse når de legger på glasuren litt for tidlig, som resulterer i at den renner mye lenger enn den skal - og lager mye søl på kjøkkenbenken. Test den heller i forkant!

Dypp en kald skje ned i glasuren og snu skjeen opp ned

  • Renner glasuren sakte og stopper opp før den når kanten? Da er den klar til å brukes!
  • Er glasuren fortsatt tynn og rennende? Da må den avkjøles litt til.
Siden kaken er kald og ganachen har blitt kaldere, vil sjokoladedråpene stoppe midt på kaken. Siden kaken er kald og ganachen har blitt kaldere, vil sjokoladedråpene stoppe midt på kaken.

Pynt kaken med sjokoladeganache

For at drip-glazen skal legge seg pent, er det viktig at kaken er avkjølt. Den bør ha stått i kjøleskapet en stund før ganachen skal på, da er det lettere å få et godt resultat.

  1. Ta ut kaken av kjøleskapet.
  2. Legg to skjeer med glasur på toppen av kaka og dytt glasuren over kanten med en skje.
Begynn heller forsiktig så du ikke har på for mye ganache - det er lettere å ha på litt ekstra i etterkant. Begynn heller forsiktig så du ikke har på for mye ganache - det er lettere å ha på litt ekstra i etterkant.

Du kan nå bestemme hvor glasuren skal renne. Hvor mye du dytter over kanten avgjør hvor store dråper det blir og hvor langt de renner. Begynn forsiktig, det er fort gjort å ta i litt for hardt!

Hele trikset bak en perfekt drip cake er å ha på glasuren når den har akkurat passe tykkelse.

Pynt også med: