Pynt kaker og mat med spiselige blomster

Pynt kaker og mat med spiselige blomster

Oppdatert 1. mai 2024
Pynt kaker, isbiter og koldtbordet med fargerike, spiselige blomster! De første ukene i mai får du kjøpt spiselig blomster hos MENY, og her får du noen gode tips til hvordan du kan bruke dem.

Spiselige blomster er sesongvare, og vil komme i butikk ca. 
5. mai og være i salg frem til 17. mai.

Spiselige blomster gir et eksklusivt og dekorativt preg på både enkle og kompliserte oppskrifter. 

I pakken er det en god blanding med ulike blomstertyper i forskjellige farger og størrelser. En god fargemiks som enkelt kan brukes sammen når du pynter lekre kaker eller gir maten et fargerikt blomsterpreg. 

Søte, syrlige og sterke blomster

Pakken med spiselige blomster består av spesielt utvalgte sorter som egner seg spesielt godt i mat. Her er farger, utseende og smak vektlagt.

Blomstene er behandlet slik at de er helt trygge å spise. Innholdet varierer i pakkene, men alle pakkene inneholder en fin miks av farger og størrelser som passer godt sammen.

Emblem
Alle delene av blomstene er spiselige, men det er som regel mest smak og farge i bladverket.

Slik bruker du spiselige blomster

Spiselige blomster har vært brukt i matlagning i tusenvis av år, og i dag er de spesielt populære som pynt på desserter og kaker, men de har langt flere bruksområder enn som så!

Slik kan du bruke dem:

  • Topping på middagsretter
  • I fargerike salater
  • Garnityr på smørbrød
  • Topping på supper
  • I dekorative isbiter
  • I drinker

Spiselige blomster gjør matlagningen litt ekstra spennende og kan være en morsom matopplevelse for både store og små. 

Lag isbiter med blomster 

Isbiter med blomster er utrolig lekkert i en velkomstdrink eller i en stor vannkaraffel. Der er i tillegg utrolig enkelt å lage, og vil garantert bli lagt merke til av gjestene. 

Husk å koke vannet og la det avkjøles før du heller over i formene, da fjerner du all luften fra vannet og får glassklare isbiter.

Pynt kaker med blomster

Ta kakedekorasjonen til et nytt nivå med spiselige blomster! Kakene ser ekstra friske og fristende ut av de lekre fargene.

Prøv deg fram med ulike sorter og imponer gjestene med flotte kreasjoner.

Pynt kaker med kandiserte blomster

Du kan også pynte både kaker og desserter med kandiserte blomster, som også er en måte å øke holdbarheten på. Slik gjør du det:

  1. Pisk opp eggehvite.
  2. Dypp blomstene i eggehviten og strø hvitt sukker over.
  3. La blomstene tørke.

Kandiserte blomster har en holdbarhet på ca. 2 måneder dersom du oppbevarer dem i en plastboks på et kjølig sted. Perfekt dersom du skulle få et par blomster til overs.

Slik oppbevarer du blomstene 

Spiselige blomster er ferskvare, og bør oppbevares i kjøleskap. Der har de en holdbarhet på ca. 10 dager.

Blomstene holder seg også i romtemperatur, men kan begynne å lukke seg etter noen timer – da kan det være greit å sette dem kjølig. 

Emblem
Det er faktisk mulig å spise blomster man dyrker i sin egen hage? Det er derimot viktig at man dyrker en sort som er spiselig, og at alt man bruker av gjødsling og lignende er ment for blomster som skal spises.