Premium sushi fra MENY
Råvarekunnskap er selve fundamentet for å kunne lage den beste sushien. Da Lerøy skulle finne de rette ingrediensene til vår MENY-sushi, var det naturlig å se til Japan – sushiens hjemland.
Her står kvalitet og matvaretradisjoner høyt, og gjennom de siste 30 årene har Lerøy, leverandøren av laks til MENY-sushi, utviklet en sterk og tett relasjon til landet.
Resultatet er premium sushi-brett bestående av 8 eller 16 biter. Sushien produseres på Sjømathuset, med førsteklasses fisk fra Lerøy og tilbehør fra Japan.
Dette er MENY-premium sushi
Laksen er av pre-rigor kvalitet, det vil si at den er av samme kvalitet som Salmalaks og Frøyaslaks. På Sjømathuset bearbeides laksen fra Lerøy for hånd før den brukes i sushibrettene, og laksen modnes tradisjonelt på japansk vis.
Fisken smaker best etter et par dager, og er på sitt mest optimale både når det gjelder smak og tekstur nå den ligger i sushibrettet.
Dette er de ulike sushibitene:
- Sashimi
Sashimi er tynne fiskeskiver uten noe annet rundt. Spises gjerne med ponzusaus og sesamfrø - eller helt naturelle. - Nigiri
Nigiri er en av de store sushibitene og ser ut som en avlang risball. Servers med topping (neta) av rå fisk, skalldyr eller japansk omelett. - Maki
Maki er den klassiske, runde sushibiten med noritang ytterst, klissete ris, fisk og grønnsaker i midten. Den rulles sammen før den kuttes i 6-8 biter og finnes i utallige variasjoner. - Uramaki
Uramaki kalles "vrengte makiruller", siden den har risen ytterst, mens nori’en er rullet rundt ingrediensen i midten. Denne finnes også i utallige variasjoner.
Riseddik av høy kvalitet
Produsenten bak riseddiken som brukes i MENY-sushi har siden 1940 spesialisert seg på å lage eddik til sushirestauranter i Tokyo, og er i dag den eneste gjenværende produsenten i området. Her følger eksperter prosessen grundig, og det er ikke uvanlig at eddiken lagres i 4-8 år før den brukes.
Utvalget av tilbehøret i sushibrettene:
- Saftig ris
Risen i MENY-sushi består av en ny ristype. Justeringer i produksjonen bidrar til en jevnere og bedre riskvalitet, og gjør at risen fremstår som klassisk, klissete og mindre tørr enn tidligere. - Gari (syltet ingefær)
Gari er syltet ingefær som spises for å rense ganen mellom sushibitene. Vår gari importeres fra Japan etter egen oppskrift, basert på Sør-Japanske preferanser; mild og frisk. - Wasabi med ekte wasabiplante
Wasabi skal være litt søtlig og gi et kort «kick» i det man tar den i munnen. Produsenten bak den ferske wasabien som brukes i MENY-sushi har 60 års erfaring. Wasabien inneholder hele 15,5 % wasabiplante, i motsetning til 0-5 % som er vanlig.
- Nori (sjøgress) fra de beste områdene i Japan
Nori, eller sjøgress i form av noriark ble oppfunnet på 1750 tallet. Sjøgresset som brukes i MENY-sushi kommer fra ett av de best egnede områdene for dyrking av sjøgress i Japan, og er sprø, har en dyp mørkegrønn farge og smak av sjø. - Soyasaus
Vår soyasaus er basert på 270 års erfaring. Den er brygget i sedertønner for å få en velbalansert saus med dybde, sødme og fantastisk aroma som komplementerer sushien perfekt.