Søtt, surt, saftig og bittert. Noen sitrusfrukter kan være gode på egenhånd, andre brukes mest som smakstilsetning eller for å balansere maten. Her får du gode tips til hvordan du kan bruke søte og friske sitrusfrukter som appelsin og klementiner til matlaging, jul og påske.
Sitron passer i det aller meste. Perfekt på fisk for å løfte fram de gode smakene, i bakverk og desserter som en god blanding av søtt og syrlig - og ikke minst som limonade. Her er noe av det gode du kan lage med sitron!
Appelsinen er en allrounder uten like. Du kan spise den som den er, ha den som tilbehør til enkle desserter som is og kaker, eller bruke dem som hovedingrediens i baksten. I tillegg har appelsin en godt balansert sødme og syre som gjør underverker for mange matretter.
Lime er en fantastisk smaksetter, og er helt uunnværlig i asiatiske retter. Saften av lime er fin å bruke i supper, særlig fisk- og skalldyrsupper.
Klemetiner er svært søte og saftige, og spises stort sett som de er. Siden de er så søte, egner de seg godt i alt fra fruktsalat til desserter og tilbehør til middagen - spesielt rundt juletider. Halvparten av klementinene som importeres til Norge spises i desember, men du får tak i klementiner hele året.