Italiensk asparges av høy kvalitet
Det var i 2001 at Francesco Mercuri bestemte seg for å satse på asparges for å sikre sine ansatte nok å gjøre hele året. Nå eksporteres mye av aspargesen hans til flere land i Europa takket være sin svært høye kvalitet.
Fersk asparges levert rett hjem:
På gården til Francesco Mercuri er det den grønne aspargesen som bestemmer det meste nå om dagen. Aspargessesongen er kort og hektisk, og dagene starter allerede kl. 04.30.
– Gården min ligger i provinsen Foggia i regionen Puglia ved kysten av Adriater havet i Italia. Et område som er som skapt for aspargesdyrking, forteller en entusiastisk Francesco.
Her er vårværet helt perfekt. Verken for kaldt eller for varmt. Og jordsmonnet på gården min byr også på de aller beste forutsetningene for å levere asparges i verdensklasse
Hektisk aspargeshøsting
Men selv om forutsetningene for aspargesproduksjon er de beste, kreves det fortsatt en viss innsats for å kunne levere et ettertraktet produkt.
- Klokken seks starter vi arbeidsdagen med innhøsting. Den foregår delvis manuelt, men vi har også noen spesiallagde plukkemaskiner som hjelper oss. Vi holder på med innhøstingen frem til ut på ettermiddagen. Del to av arbeidsdagen består av å sortere aspargesen i forhold til størrelse.
Dagens produksjon pakkes på bil og kjøres til gårdens samarbeidspartnere som tar hånd om den videre prosessen som vasking, veiing og pakking.
Det er blitt ganske sent på dag når Francesco og hans kollegaer kan starte planleggingen av neste hektiske arbeidsdag.
Klart det er hektisk nå som det står på som mest. Men jeg får energi av å tenke på alle dem rundt om i Europa som nå kan nyte resultatene av det arbeidet vi legger ned