Sukkererter på 4 måter
Sukkerertene er søte og sprø, og kan brukes til det aller meste. De kan stekes, kokes, ovnsbakes og wokes - og de norske sukkerertene kan til og med spises rå.
Prøv dem i råkostsalater, som tilbehør eller bare som snacks!
Ferske sukkererter levert rett hjem:
- I sesong: Juli - august (norske)
- Oppbevaring: I kjøleskap (2–4 ºC) i plastpose eller tett plastboks
Sukkerertene skal alltid vaskes og skylles før bruk. Fjern eventuelt stilk og streng på belgen før tilberedning.
Tilbereding av sukkererter
Sukkererter passer til mye. Del dem på langs og ha dem på brødskiven med gulost eller legg dem i matpakken til barna.
I salater kan de gjerne deles i mindre biter, mens i wok kan de hive dem oppi som de er. Under får du fire tips til oppskrifter med sukkererter.
Vegetarisk Buddha bowl
Buddha bowl er navnet på vegetarvarianten av poke. Retten består av små porsjoner av ulike grønnsaker, frukt og eventuelle kjøtterstatninger.
Serveres kald i skål - kjapp og enkel lunsj eller middag!
Kyllingwok med Hoisinsaus
Wok med kylling er rask, god og sunn mat. Sukkererter egner seg godt i wok sammen med paprika, brokkoli og andre grønnsaker. Ha sukkerertene i mot slutten så de beholder sin sprø konsistens.
Aspargesbønner og sukkererter med Thai-dressing
En superfrisk og sprø aspargesbønnesalat med sukkererter, epleskiver og koriander. Den thai-inspirerte dressingen består blant annet av limesaft, ingefær, chili, sesamolje og peanøtter.
Pasta med reker og sukkererter
Sprø og søte sukkererter passer godt til reker, og den kremede pastaen passer spesielt godt til. Varier gjerne med annen sjømat og bruk gjerne tagliatelle eller annen båndpasta.