Fem gode retter med paprika
Paprika finner du i retter fra alle verdenshjørner, enten det er chili con carne fra Mexico eller ratatouille fra Frankrike.
Rød paprika er den vanligste varianten, og har en tydelige paprikaaroma, god sødme og et sprøtt og saftig fruktkjøtt.
Det er med andre ord flere grunner til å inkludere den røde pepperen i matlagingen. Her får du noen tips til hvordan!
Stort utvalg fersk paprika:
Mangosalat med grillet paprika
Paprika egner seg godt til grilling. Når den grilles får den en mykere konsistens og smaken blir sødmefylt og rund.
Grillet paprika, mango og chilisalsa passer godt som tilbehør til både fiskeretter og meksikansk mat.
Den er heller ikke vanskelig å lage, og skiller seg garantert ut som et lekkert fargedryss på matbordet.
Grønnsakslasagne med paprika og spinat
Paprika er en perfekt ingrediens i lasagnen. Bruk den i en grønnsakslasagne sammen med spinat og andre grønnsaker du har liggende.
Har du alt du trenger?
Fylt paprika
Paprika egner seg godt til å fylle, enten du går for den avlange søte varianten, eller den klassiske runde paprikaen.
Fyll med kjøtt, ris, hvitløk og urter, og du har en god middag eller tapasrett som nesten lager seg selv.
Chili sin carne
En chili uten kjøtt trenger ikke være smakløs eller kjedelig når den er laget på godbiter som paprika, tomater og kidneybønner.
I denne varianten er det i tillegg mørk sjokolade, noe som gjerne brukes i tacoens hjemland Mexico.
Prøv også en av disse variantene av chili - både med og uten kjøtt:
Ratatouille
Retten ratatouille er klassisk og fargerikt grønnsakstilbehør som opprinnelig kommer fra Provence i Frankrike. Ratatouille passer godt som tilbehør til både kjøtt, fisk og pasta.