Slik lager du bakt potet med det diggeste fyllet
Mange tenker på den bakte poteten som et enkelt tilbehør til biff, men denne ovnsbakte godsaken har langt mer å by på! Med spennende fyll og tilbehør trylles en vanlig potet til en hovedrett du sent vil glemme.
Den er perfekt å grille og passer like godt til hovedrett som godt tilbehør. Lag bakt potet på tur, til grillkvelden eller som en fristende, grønn middag til familien.
Klassisk bakt potet med fyll
Bakt potet gjør seg selv i ovnen, alt du trenger å huske på er å beregne god nok tid i ovnen. Bruk gjerne store bakepoteter, beate- eller søtpoteter.
Slik lager du bakt potet i ovn
Bakt potet passer perfekt som både tilbehør og hovedrett, og er dermed fin å lage året rundt. Topp gjerne med sesongens råvarer!
- Forvarm ovnen til 200 grader
- Pakk potetene inn i aluminiumsfolie
- Stekes midt i ovnen i ca 1 time
Godt fyll til bakt potet:
Slik griller du bakt potet
Visste du at bakt potet enkelt kan lages på grillen? Bruk den som tilbehør til biffmiddagen, eller topp den med kremost og reker for et perfekt sommermåltid.
- Fyr opp grillen og la den bli god og varm
- Pakk potenene inn i aluminiumsfolie
- Legg potetene på grillrist på indirekte varme
- La potene ligge på grillen til de er møre - det tar ca 1 time.
Rask bakt potet på bål
Vil du ha en rykende varm, bakt potet på skogstur eller stranda? Med noen enkle forberedelser kan du nyte bakt potet på 1-2-3, og slippe den lange tilberedingstiden på grillen eller bålet.
- Kok potetene hjemme i 30-40 minutter. Dette gjør at potetene enkelt kan bakes ferdig på bålet på kort tid.
- Skjær et kryss i de ferdigkokte potetene slik at du kan fylle potetene.
- Ha i ditt favorittfyll, som f.eks ost og skinke, mozzarella og tomat eller kjøttdeig, mais og ost.
- Pakk godt inn i aluminiumsfolie
- Potetene varmes enkelt på bålet i ca 10 minutter til de er gjennomvarme og evt ost er smeltet. Enkel og god mat på tur!
Prøv bakt søtpotet
Har du lyst til å prøve noe nytt? Prøv bakt søtpotet! Søtpotet smaker nemlig helt fantastisk når den er bakt i ovnen.
Steketid for bakt søtpotet
Søtpotet er ofte litt slankere enn bakepoteten, og bruker dermed litt kortere tid i ovnen. Avhengig av størrelsen bruker den 45-60 minutter på 200 grader for å bli mør.
Bakt søtpotet med ingefær og gressløksmør
Test ut bakt søtpotet med smakfullt og hjemmelaget urtesmør - det er enklere enn du tror! Denne passer perfekt til grillmaten eller som snacks.
Hjemmelaget urtesmør
Lyst til å lage ditt eget urtesmør? Det er gjort i en fei, og er en enkel måte å imponere gjestene på. Urtesmør passer perfekt til sommerens grillmat, men også til fisk, kjøtt og andre grønnsaker.
Dette trenger du:
- 100 gr smør
- 1 bunt gressløk (eller andre urter)
Slik gjør du:
- Legg ut smøret på kjøkkenbenken i god tid - det må bli romtemperert.
- Grovhakk en liten bunt med gressløk og bland det med romtemperert smør
- Kjør smør og urter i hurtigmikser eller bruk stavmikser.
- Ha urtesmøret på et bakepapir (eller plastfilm) og rull det stramt sammen til en pølse.
- Legg urtesmøret i kjøleskapet.
Ikke tid til å lage selv? Kjøp ferdig urte- og kryddersmør:
Bakt søtpotet med vegansk fyll
Ønsker du kjøttfrie eller veganske alternativer til sommermaten, er denne oppskriften perfekt! Med rødbethummus og sopp er denne fargerike, bakte søtpoteten perfekt til grillkvelden.
Bakt søtpotet med fetaost og avokado
Superenkel og knallgod middag for hele familien! Prøv bakt søtpotet med fetaost, avokado og soltørket tomat - fantastiske sommersmaker som passer godt til sommerens middager på terrassen.
Topp gjerne med litt parmesan før servering.