Den beste grillmaten fra kjøttdisken
Vi har alle våre favoritter som går igjen, men vi håper også at vi klarer å inspirere deg til å prøve noe nytt i år.
Noen av våre grillspesialiteter:
Dette er noen av spesialitetene du kan finne i kjøttdisken:
Utvalget kan varere fra butikk til butikk. Ønsker du noe spesielt, spør gjerne våre matarbeidere bak disken - vi hjelper deg gjerne.
Biff og storfe
Indrefilet, ytrefilet, mørbrad og entrecôte er populære på grillen. I tillegg tilbyr vi mange andre spennende stykningsdeler, fordi vi ønsker å bruke mest mulig av kjøttet. Vi tilbyr også noe marinert, fylt og på spyd.
Ønsker du marinert kjøtt, kan vi marinere for deg. Spør oss om tips til en god marinade!
Disse spesialitetene kan du finne i kjøttdisken:
- Baconbiff av Angus mørbrad - surret i tørrsaltet bacon.
- Pepperbiff av Angus mørbrad - rullet i finknust pepper.
- Dragebiff av angus - en spennende, godt marmorert stykningsdel som sitter mot ryggsøylen på kammen. Den kan minne litt om entrecôte, og fås på grillspyd så den er enkel å grille jevnt.
- Angus mørbrad fylt med mozzarella og pesto - mørbradbiff fylt med italienske smaker.
Den populære Angusburgeren
Angusburgeren kommer i mange varianter. Burgeren du finner i kjøttdisken har optimal kjøttprosent for best mulig smak, og egner seg godt på grillen. Du får den med marinade eller pepper, og i flere ulike størrelser. Nytt i sommer er at du også får den som smash burger.
Svin på grillen
Pulled pork, koteletter og helgrillet filet er bare noen av tingene vi forbinder med svinekjøtt på grillen. I kjøttdisken kan du også finne:
- Nakkekoteletter fra Jæren smak
- Fylt nakkekotelett med chorizo og mozzarella - En saftig, benfri nakkekotelett av Jæren smak svin, surret i serranoskinke. Fylt med marinade av timian og hvitløk, chorizo og mozzarella som smelter på grillen.
- Svinemedaljong med bacon - indrefilet av Jæren smak svin marinert med sppicy ghost chili marinade.
- Marinert indrefilet - enkelt og veldig godt.
- Indrefilet med urter og hvitløksost - Saftig indrefilet av svin surret i tørrsaltet bacon.
- Ytrefilet av svin med chorizo og cheddar - En fylt svinekotelett med spennende chorizo, bbq-glaze og ekte cheddar.
- Grillribbe - Jæren smak grillribbe uten svor og ben. Naturell, krydret eller marinert.
- Porchetta - Ferdig krydret og bundet opp, med risset svor.
Slik griller du hel indrefilet av svin:
- Brun fileten godt på direkte varme
- Legg fileten over på indirekte varme og grill (helst under lokk), til steketermometeret viser 64°C.
- Ta fileten av grillen og la den hvile 15 minutter før du skjærer i den.
- Kjernetemperaturen vil stige noen grader mens den hviler. Ved 66-68° er fileten lett rosa, og ved 68-70°C er fileten gjennomstekt.
Pølser i løsvekt
I ferskvaredisken finner du knallgode pølser av høy kvalitet, som vi har utviklet i samarbeid med Albert Idsøe i Stavanger. Kjøp akkurat så mange som du trenger.
- Bacon, cheddar og jalapeño - grovkvernet pølse, også med rødbeter
- Anguspølse med ristet tellicherrypepper - fruktig peppersmak og store biter av cheddar
- Lettrøkt nøkkelpølse - en lettrøkt ostebratwurst smakssatt med nøkkelosten "Helin" fra Valdresmeieriet
- Cheddar. og chipotlepølse - grovkvernet pølse med store biter av cheddar
Kylling
Kylling er perfekt sommermat, og passer til nærmest alle måltider. Derfor finner du også et utvalg kyllingprodukter i ferskvaredisken som passer perfekt på grillen - eller når du vil kose deg litt ekstra.
- Baconsurret kyllingfilet med brie - Fylt med matskattmerkede Jørns Brie, timian og er surret med tørrsaltet bacon fra Jæren Smak.
- Kyllingspyd - kommer i tre ulike smaker: gyros, ghost chili og korean BBQ
Tilbehøret fra MENYs kjøkken
Hos oss finner du også et stort utvalg spennende tilbehør. Se etter kalde salater, varm Mac'n cheese, kryddersmør eller ulike varianter av poteter som du kan varme hjemme.
Mer godt tilbehør du finner i kjøttdisken
Også her vil utvalget variere, men her er noe av det du kan finne hos oss i sommer:
- Brokkolisalat - med bacon eller bringebær
- Gresk salat
- Gresk potetsalat
- Cæsarsalat med parmesan og pinjekjerner
- Mac'n cheese - med cheddar og bacon
- Ovnsbakte grønnsaker med fetaost - middelhavsgrønnsaker som du varmer hjemme
- Loaded potatoes - med bacon og jalapeño
- Ovnsbakte urtepoteter
- Vårt beste kryddersmør - Kjempegodt smør som vi lager selv, hever smaken på både kjøtt, fisk og grønnsaker. Prøv black garlic, umami eller urtesmør.