Slik renser du oppvaskmaskinen på 1-2-3

Slik renser du oppvaskmaskinen på 1-2-3

Det er sjeldent man kan ta seg tid til å kjøre en helt tom maskin for å gi den en skikkelig god rens. Da er det godt det finnes produkter som kan rense maskinen samtidig som den vasker - her er våre beste tips til en gullende ren oppvaskmaskin!

Hvor mange ganger har du opplevd en helt tom oppvaskmaskin? I de fleste hjem blir den fylt opp av skitne middagstallerkener så snart de rene er plassert i skapet. Da er det ikke rart mange sliter med å rengjøre den ofte nok.

Heldigvis finnes det en effektiv og smart løsning for familier med litt for mye oppvask og litt for liten tid.

Så enkelt kan du fjerne fastbrent mat fra den ildfaste formen

Så enkelt kan du fjerne fastbrent mat fra den ildfaste formen

Du har sikkert vært borti det før - svidd ost, seige marinader og stivnet potet som nekter å gi slipp på langpannen eller en ildfast form. Her finner du de beste triksene som enkelt fjerner de svidde matrestene.

Maskinrens som fungerer med full oppvaskmaskin

Å rense oppvaskmaskin har gjerne blitt forbundet med stress og dermed blitt utsatt litt for lenge. Hvem har vel tid til å la skitne skåler tårne seg opp på kjøkkenbenken mens den tomme maskinen står og durer for seg selv?

Med Zalo Maskinrens slipper du det – den fungerer nemlig like godt på full maskin, og er den første av sitt slag på markedet.

Zalo Maskinrens fjerner fett og kalk som kan samle seg i maskinen, og tar også bort vond lukt.

Slik bruker du Zalo Maskinrens

  1. Rens filteret til oppvaskmaskinen din. Dette finner du i bunnen av maskinen.
  2. Fyll maskinen som vanlig
  3. Legg en Zalo Oppvasktablett i doseringskammeret
  4. Legg en dose Zalo Maskinrens i bunnen av maskinen
  5. Kjør et normalprogram eller et intensivprogram uten forvask
Med Zalo maskinrens kan du vaske opp og rense oppvaskmaskinen samtidig! Med Zalo maskinrens kan du vaske opp og rense oppvaskmaskinen samtidig!

Hvor ofte bør man rense oppvaskmaskinen?

Det er ikke til å unngå at matrester samler seg i filteret og avløpet – uansett hvor flink du er til å skylle bort matrester før du stabler inn.

Fett og kalk gir ypperlig grobunn for bakterier, noe som resulterer i vond lukt, skitten oppvask – og i verste fall en ødelagt oppvaskmaskin.

Gjør det til en god vane å rense filteret for matrester ofte – gjerne et par ganger i måneden. Du bør rense oppvaskmaskinen med oppvaskmaskinrens minst en gang i måneden hvis den er ofte i bruk.

Er dere få i husstanden og vasker gjerne opp for hånd? Da kan det holde å rense oppvaskmaskinen hver 3. måned.

Hvis du stadig opplever at maskinen ikke vasker helt rent, eller maskinen lukter vondt, bør du rengjøre den med oppvaskmaskinrens oftere.

Hvilken temperatur bør man vaske på?

En annen grunn til at det kan samle seg vond lukt i maskinen, er at du vasker på for lav temperatur. En gang iblant bør du vaske på minst 60 grader for å drepe bakterier som samler seg i maskinen.

Bruker du kun kortprogram på lav temperatur, bør du ta en rens av oppvaskmaskinen oftere enn en gang i måneden.

5 tips for renest mulig oppvask

  1. Fjern matrester før du setter tallerkener og annet i maskinen. Større biter vil samle seg i filteret og gjøre at vasken ikke blir helt ren. Rester av saus og lignende trenger du ikke fjerne – det tar maskinoppvasken seg av.
  2. Fyll opp vaskemaskinen mest mulig så du ikke trenger å kjøre den så ofte. Det er bra både for miljøet og lommeboka.
  3. Bestikk skal plasseres med håndtaket ned, da det er delen som stikker over kurven som får den beste rengjøringen. Sett skarpe kniver med bladet ned så du ikke risikerer å skade deg – eller vask dem for hånd. Da holder de seg også finere.
  4. Det er ikke alt som tåler en runde i oppvaskmaskinen. Redskaper i tre bør vaskes for hånd. Det samme bør stekepanner og gryter med belegg.
  5. Bruk et vaskeprogram tilpasset det du har i maskinen. Er det en god blanding av gryter, glass og matbokser, kan du bruke et automatisk program. Da vil maskinen selv analysere seg frem til riktig temperatur og skylling.