Slik vasker du treningstøyet

Slik vasker du treningstøyet

Slappe, dvaske treningsklær som i tillegg stinker svette, øker ikke akkurat treningsmotivasjonen. Ved å vaske treningsklær riktig kan du bevare både passform og farger – og unngå vond lukt. Her får du gode råd til klesvasken.

Uansett om du trener mange ganger i uken eller litt nå og da når det passer seg, er det viktig å vite hvordan man skal vaske treningstøyet. 

Vi starter med noen gode huskeregler:

  1. Sjekk alltid vaskeanvisningen i plaggene – her får du vite alt, blant annet egnet vasketemperatur for treningstøy
  2. Vask treningstøy så fort som mulig etter bruk for å unngå vond og sur lukt
  3. Bruk riktig vaskemiddel som tar vare på materialene
  4. Unngå bruk av tøymykner/skyllemiddel når du vasker treningstøy som har pustende, vannavstøtende eller teknisk membranmateriale

Vask treningstøy etter bruk

For å unngå av svette og vond lukt setter seg i klærne, anbefales det å vaske dem kort tid etter bruk. Jo lenger du venter, desto bedre tid får bakteriene til å sette seg godt fast i tekstilfibrene.

Har du ikke mulighet til å sette på en klesvask etter trening, bør du henge klærne til tørk istedenfor å hive dem rett i skittentøyskurven der lukt kan overføres til annet tøy.

Omo Aktiv&Sport er spesielt utviklet for treningstøy. Omo Aktiv&Sport er spesielt utviklet for treningstøy.

Bruk vaskemiddel som tar vare på treningstøy

Bruk et vaskemiddel som er spesielt utviklet for vask av treningstøy, som for eksempel vaskemiddelet Omo Aktiv&Sport. Vaskemiddelet har en FibreFRESH™ teknologi som bidrar til å fjerne vondt lukt i treningstøy og er effektiv fra 30 grader.

Omo Aktiv&Sport kan brukes til alle typer klær, men er spesielt utviklet til vask av trenings- og fritidstøy som teknisk treningstøy, mikrofiber, fleece, softshell, skallbekledning og Gore-tex.

Parkdressene til de minste kan også vaskes med Omo Aktiv&Sport. Men husk at dersom du har ull i treningstøyet ditt så bør det vaskes med spesialvaskemiddel som Milo. Visste du forresten at det også finnes parfymefri Milo?

Husk riktig dosering

Visste du at mer vaskemiddel betyr ikke at klærne blir renere? Overdosering kan føre til at vaskemiddelet ikke blir helt vasket ut, at det setter seg i sømmer eller begynner å irritere huden.

Husk derfor å sjekk doseringsanvisningen – riktig dosering er både bra for deg, tøyet, lommeboka og miljøet.

Husk å lese vaskeanvisningene på treningstøyet før du vasker det. Husk å lese vaskeanvisningene på treningstøyet før du vasker det.

Unngå tøymykner på treningsklær

Det høres kanskje ut som et dårlig råd å unngå tøymykner, for det er jo til for at klærne skal lukte friskt og godt, tenker du kanskje.

Det stemmer at det er mange fordeler ved å bruke tøymykner på flere typer klesplagg, men akkurat treningsklærne bør slippe det – i hvert fall noen av dem.

Sjekk alltid vaskeanvisningen så er du sikker på at du vasker riktig. Treningstøy i syntetiske materialer som lycra, polyester og polyamid, samt pustende, vannavstøtende eller teknisk membranmateriale er ikke egnet for bruk av tøymykner.

Se vårt store utvalg av vaskemidler

Derimot kan tøymykner fint brukes på alt av fritids- og treningstøy i bomull og ull, som for eksempel t-skjorter, sokker, sportsboxere og ulltøy.

Hos MENY finner du et stort utvalg vaskemidler til all slags klesvask - både på nett og i butikk.