Dette er vaskeark og slik bruker du dem

Dette er vaskeark og slik bruker du dem

Vaskemidler til klesvasken har i årevis vært enten flytende eller i pulverform - fram til nå. En nyhet på markedet er vaskeark du legger sammen med klesvasken i vaskemaskinen. Men hvordan fungerer de, blir tøyet rent og hvorfor er de litt bedre for miljøet? Vi har svarene!

Når du først skal prøve tøyvask-ark, kan det virke uvant å dosere med antall ark sammen med klesvasken fremfor å helle vaskemiddel i skuffen på vaskemaskinen. 

Blir klærne like rene, og er vaskeark like effektivt som vanlig vaskemiddel? Ja, det er de! 

Prøv vaskeark du også:

Slik fungerer vaskearkene

Vaskearkene i seg selv ser ikke så skremmende ut. De er hvite og minner kanskje litt om tynn skumgummi. Men dette arket er det mye kraft i! Så mye at du bare trenger ett ark per vask, og det er likevel et litt mer miljøvennlig alternativ for klesvasken.

Vaskearkene løser seg helt opp i vann, og du finner ingen rester i vaskemaskinen eller på klærne etterpå. Selve arkene er plantebaserte, og emballasjen sorteres i pappavfallet. Her er det null overflødig søppel som ikke kan gjenvinnes!

Slik bruker du vaskeark

  1. Fyll maskinen med klær
  2. Legg et vaskeark oppå klærne.
  3. Lukk døren, velg vaskeprogram og sett på maskinen som vanlig.
Du kan bruke to vaskeark hvis tøyet er veldig møkkete, eller klippe et ark i to om du bare fyller halve maskinen.
Vaskearket legger du enkelt på toppen av det skitne tøyet før du skrur på vaskemaskinen. Vaskearket legger du enkelt på toppen av det skitne tøyet før du skrur på vaskemaskinen.

Passer vaskeark til hvitt eller farget tøy?

Svaret er enkelt - ja takk, begge deler! Det spiller ingen rolle om tøyet er lyst eller mørkt, vaskeark kan du bruke på alle farger. 

Tåler ull å bli vasket med vaskeark?

Ja, disse vaskearkene er plantebaserte, og dermed skånsomme mot naturfiber. Du kan dermed trygt vaske ull. Bare husk å vaske på ullprogram! 

Må man vaske klær på høy temperatur? 

Nei, disse vaskearkene er effektive helt fra 30 grader og oppover. Det betyr at du kan vaske finvask, kokvask og alt midt i mellom. 

Vaskeserie som er snill mot miljøet

Vaskeserie som er snill mot miljøet

Den nye vaskeserien RentHjem er en serie produkter som tar vare på hjemmet ditt og miljøet. Serien omfatter produkter til tøyvask, rengjøring av bad, kjøkken og resten av hjemmet.

Håndvask med vaskeark

I det praktiske ark-formatet, kan du nå enkelt ha med vaskemiddel på tur eller reise. Da passer det godt at vaskearkene også kan brukes til håndvask av klær!

Slik gjør du:

  1. Fyll en passende balje eller vasken med vann
  2. Løs opp et ark i vannet med fingrene dine
  3. Legg klærne i beholderen og vask
Vaskearkene kan også brukes til håndvasking av klær. Vaskearkene kan også brukes til håndvasking av klær.
Du kan også bruke et halvt ark om det er lite tøy som skal vaskes.

Plantebasert, allergivennlig og null avfall

Har du lenge vært på leting etter gode produkter du kan bruke med god samvittighet? Da bør du teste ut disse vaskearkene!

Tøyvask-ark fra Concept Zero er allergivennlige, plantebaserte og lover null avfall. De kommer i en praktisk pappkartong, og hver pakke inneholder 40 ark - med andre ord; nok til 40 vask. Legg et ark oppå klærne - mer trengs det ikke for å ha tatt et bittelitt bedre valg for miljøet.