5 smarte hacks med Zalo

5 smarte hacks med Zalo

Zalo har vært uunnværlig for de fleste til oppvasken, men er visste du at den grønne klassikeren kan brukes til mye mer? Her er fem life hacks med Zalo du kanskje ikke har prøvd!

Den særegne, grønne oppvasksåpen gjorde sitt inntog i de norske hjem for 70 år siden, og har blitt en folkefavoritt til oppvasken. Men Zalo kan brukes til mye mer enn skitne tallerkner og glass!

Emblem
Visste du at den første Zalo-flasken ble produsert i 1951? Det betyr at Zalo fyller 70 år i år!

1. Ta knekken på bananfluene 

De dukker opp ut av ingenting, formerer seg raskt og er vanskelig å bli kvitt. Neida, det er ikke så vanskelig om du prøver dette trikset!

Sett en liten skål på kjøkkenbenken, hell i litt eddik og tilsett et par spiseskjeer med Zalo. Eddiken tiltrekker seg bananfluene, mens zaloen bryter overflatehinnen på eddiken. Det gjør at fluene drukner i vannet. 

Gjør brillene rene igjen med Zalo Gjør brillene rene igjen med Zalo

2. Vaske briller med Zalo

Er ikke pussefilla nok til å rengjøre brilleglassene kan du få vekk de irriterende flekkene med Zalo. Slik gjør du:

  1. Vask brillene i lunkent, rennende vann.
  2. Påfør Zalo for å vaske vekk fettflekker – husk, kun én dråpe er nok. For mye vaskemiddel kan trekke ut fettstoffene fra selve innfatningen. Såpen skal kun brukes på glassene.
  3. Skyll vekk såpen og tørk brillene. Så er det bare å nyte utsikten med rene brilleglass.
Emblem
Zalo er både utviklet og produsert i Norge helt siden 1951. Her snakker vi kortreist såpe!

3. Få rene sminkekoster med Zalo 

Foundation, rouge, solpudder og kanskje mer enn et par øyenskygger – ja, det er gjerne mange ulike produkter, og ofte like mange koster i sminkepungen vår.

Det samler seg fort smuss og bakterier i sminkekostene. En liten vask vil fjerne dette og kan i tillegg gi bedre resultat når du sminker deg. 

Ta vare på klærne med tøymykner

Ta vare på klærne med tøymykner

For noen er tøymykner en naturlig del av klesvasken, mens andre er usikre på hvorfor de skal bruke det. Ja, det stemmer at det ikke er nødvendig med skyllemiddel for å få tøyet rent – men det er flere grunner til å bruke det.

  1. Start med å vaske kostene grundig i rennende vann.
  2. Ta litt Zalo på fingrene – én dråpe er nok, og jobb såpen inn i børstene.
  3. Vær ekstra nøye lengst inne mot skaftet der det ofte blir igjen mye rester.
  4. Skyll deretter sminkekostene, klem ut vannet og legg de til tørk. Sminkekostene blir så godt som nye. 

4. Ta vindusvasken med Zalo 

De færreste liker å vaske vinduer, men det er noe vi må gjennom. Det er faktisk ikke så vanskelig eller tidkrevende som du kanskje tror. En vaskebøtte med lunkent vann og Zalo, en nal, en klut og en mikrofiberklut for glass er alt du trenger!

Skitne vinduer? Rengjør dem enkelt med Zalo Skitne vinduer? Rengjør dem enkelt med Zalo

Fukt kluten med Zalo-vann og vask over vinduet for å få bort flekkene. Gå så over med nalen for å fjerne såpevannet fra vinduene. Mikrofiberkluten bruker du til å fjerne søl i hjørner og til å tørke nalen med. 

Alt du trenger til vindusvasken

5. Vaske søppeldunkene

Når sommervarmen melder sin ankomst, kommer det ofte en uvelkommen stank fra søppeldunkene.

Det er absolutt ikke uvanlig at matavfallet vi kaster rekker å marinere seg og at det blir igjen søl i dunken som stinker. Men dette kan du enkelt vaske bort med Zalo og vann!

Enkle tips til god kjøkkenhygiene

Enkle tips til god kjøkkenhygiene

God kjøkkenhygiene er viktig – ikke bare sørger det for å holde oss friske, men det gjør det også mye hyggeligere å lage mat. Her får du enkle tips til godt renhold av kjøkkenet!

Første tips er å bruke hansker, så finner du fram en bøtte med lunkent vann og tilsetter litt Zalo.

Hell såpevannet i dunken og la det bløtgjøre seg mens du tar deg en kopp kaffe. Gå over med en skrubb om det er nødvendig, før du til slutt skyller søppeldunken med hageslangen. 

Hvilken er din favoritt?