Litt bedre jul med Jacobs Utvalgte

Litt bedre jul med Jacobs Utvalgte

Bruker du litt bedre råvarer og ingredienser, blir både smaken og juleopplevelsen bedre.

Du har garantert mye på handlelisten til jul, og det kan være vanskelig å vite hvilke produkter du skal gå for. Derfor har vi gjort det lettere for deg med kvalitetsserien Jacobs Utvalgte. 

Hva er Jacobs Utvalgte?

Hva er Jacobs Utvalgte?

Jacobs Utvalgte er en kvalitetserie hos MENY som gjør det enklere for deg å finne de beste produktene når du er i butikken. La deg inspirere til virkelig gode matopplevelser med denne kvalitetsserien.

Jacobs Utvalgte ribbe

Jacobs Utvalgte Dry Aged-ribbe er en saftig og mør tørrmodnet ribbe fra utvalgte dyr. Ribba tørrmodnes på Trondheim Slaktehus uten bruk av emballasje, i kontrollert temperatur og luftfuktighet. Dette er en gammel modningsmetode som gir kjøttet en ekstra karakter og spesielt god smak. Tørrmodning gir også en porøs og sprø svor. 

Dry Aged-ribba kommer i et begrenset volum, ta kontakt med din lokale MENY-butikk for å sjekke tilgjengelighet. 

Lite slår en full ribbetallerken med medisterpølse og tilbehør til jul. Lite slår en full ribbetallerken med medisterpølse og tilbehør til jul.

Jacobs Utvalgte pinnekjøtt

Pinnekjøtt av Høgfjellslam, som beiter i fjellområder 800m over havet. De spiser saftig og næringsrikt gress, som gir gode vekstvilkår. Salting, modning, røking og tørking av kjøttet er håndverksmessig gjort og basert på lokale resepter og historiske tradisjoner. Produktet har Beskyttet geografisk betegnelse. 

Ønsker du pinnekjøtt med ekstra mye kjøtt? Prøv pinnebog! Det er lammebog saltet og tørket på samme vis som pinnekjøtt, og det smaker helt fantastisk.


Jacobs Utvalgte julepølser og medisterkaker

En fullverdig ribbetallerken må selvfølgelig ha godt og kjøttrikt følge. Selv om ribba eller pinnekjøttet er i fokus, løfter julepølsa, medisterkakene og vossakorven julematen til nye høyder!

JULEMAT: Julepølse fra Jacobs Utvalgte er en kjøttrik og god pølse. JULEMAT: Julepølse fra Jacobs Utvalgte er en kjøttrik og god pølse.
 • Jacobs Utvalgte julepølse
  En tradisjonell og smaksrik julepølse laget av kjøtt fra Jæren Smak svin, etter gammeldags gårdsoppskrift. En god julepølse som er kjøttrik og har en kjøttandel på 73,6%. Sammen med fløte og tradisjonelle julekrydder som allehånde, nellik, muskat, hvit pepper og ingefær får man den gode smaken.

 • Jacobs Utvalgte vossakorv
  Klassisk vossakorv fra Voss er laget av storfe, svin og får. Pølsa er saftig og grov og er merket med Spesialitet-merket.

 • Jacobs Utvalgte medisterkaker
  Medisterkaker av svinekjøtt, som er håndstekte, grove og saftige. Passer perfekt sammen med julemiddagen, eller alene servert med kokte poteter, brun saus og surkål.


Det gode tilbehøret

Godt tilbehør av god kvalitet er viktig. Hva ville vel lutefisken vært uten lutefiskbacon, sylte uten god sennep eller et tradisjonelt julemåltid uten mandelpoteter?

Godt tilbehør er en viktig del av julematen Godt tilbehør er en viktig del av julematen

I serien til Jacobs Utvalgte finner du selvfølgelig mye godt tilbehør! Prøv våre favoritter:

 • Jacobs Utvalgte Fjellmandelpoteter
  Jevnstore poteter dyrket i fjellregionen i Østerdalen. Poteter i disse områdene vokser høyere over havet og har derfor en bedre smak, farge og konsistens. Mandelpotet er en potet med høyt tørrstoffinnhold og er derfor rask å tilberede. Fordi alle potetene er jevnstore, er det også lett å lykkes med et godt kokeresultat.

 • Jacobs Utvalgte Lutefiskbacon
  Tørrsaltet bacon i terninger, laget av renskårede stykningsdeler fra Jæren Smak. Baconet er tørrsaltet og røkt over bøkespon. 

 • Jacobs utvalgte sennep
  Ekte norskprodusert sennep på gamle oppskrifter. Disse kommer i to varianter; grovkvernet sennep og en sterk-søt kvalitetssennep.

 

Kjøp i nettbutikken

 

Jacobs Utvalgte skinker, sylte og pålegg

By på smakfulle snitter i jula By på smakfulle snitter i jula

Sylte er uunværlig hos de fleste rundt juletider. Enten man lager selv eller kjøper, er sylte noe mange har gjennom jula.

Jacobs Utvalgte sylte er laget etter tradisjonell oppskrift, med renskåret svinekjøtt fra Jæren Smak, pepper, salt og nellik. Kjøttet kokes og ternes og blir deretter krydret og lagt lagvis i form med gode skiver spekk imellom.

 • Jacobs utvalgte lammerull
  Lammerullen er basert på en gammel oppskrift av renskåret lammebog og krydret med pepper, ingefær og timian. Spekket er blandet inn i kjøttstrukturen og gir derfor en bedre fettfordeling. Lammerullen presses og kokes før den skjæres i tynne skiver.

 • Jacobs Utvalgte juleskinke
  Laget av renskåret lårkjøtt fra Jæren Smak svin. Skinken er langtidskokt i kokepose og smaksatt med malt nellik. I tillegg er den upresset for mest mulig naturlig utseende og konsistens.

 • Jacobs Utvalgte sennepsskinke
  Jacobs Utvalgte sennepsskinke er laget av renskåret lårkjøtt fra Jæren Smak svin. Kjøttstykkene blir saltet og pepret, og smaksatt med henholdsvis to typer sennep og brunt sukker. 

  Skinken er langtidskokt i kokepose, og er upresset for mest mulig naturlig utseende og konsistens.

Jacobs Utvalgte gløgg

Hva er vel jul uten gløgg? Jacobs utvalgte har to fantastiske typer gløgg litt utenom det vanlige. Jacobs Utvalgte gløgg har balansert smak, er laget på gode råvarer og er derfor ekstra god.

Gløgg er for mange en viktig del av jula Gløgg er for mange en viktig del av jula
 • Jacobs Utvalgte Solbærgløgg En gløgg med tydelig kryddersmak godt balansert med bær. Kan mer enn gjerne blandes med rødvin, noe som vil løfte og utfylle krydderblandingen. En gløgg for den som ønsker noe mer enn søt varmdrikk!

 • Jacobs Utvalgte Eplegløgg
  En gløgg som en motvekt til original gløgg. Frisk smak av eple og krydder. Den er ikke for søt. Litt voksen i smaken.

Husk gløggmiks til gløggen!

En gløggmiks til å mikse sammen med ferdig gløgg. Kommer i følgende varianter:

 • Gløggmiks med rosin
  En premium gløgg fortjener en premium gløggmiks. Blanding av førsteklasses råvarer som skåldede mandler og både sorte og gule rosiner. Dette gir et fint fargespill og gode smaker av sødme og konsistens.

 • Gløggmiks med eple
  Premium gløggmiks til selskapet. Førsteklasses råvarer som skåldede mandler, frysetørket eple og tranebær. Dette gir både friskhet, sødme, konsistens og struktur og bidrar til en fantastisk gløggopplevelse!