Italiensk pasta med Jacobs Utvalgte

Italiensk pasta med Jacobs Utvalgte

Fusilloni, Pennoni, Conchiglie, Linguine og Tagliatelle. Kjært barn har mange navn – og former! Nyt en deilig pastamiddag på ekte italiensk vis med pasta fra Jacobs Utvalgte.

Pastaen fra Jacobs Utvalgte lages etter original oppskrift fra Sør-Italia, med durumhvete. Den er litt større og tykkere enn mye annen pasta - og det er nettopp dette som gjør den litt bedre.

De blir støpt i bronseformer som gir en naturlig, ru overflate. Etter at den er kommet ut av pastamaskinen, tørkes pastaen sakte, noe som forsterker den gode smaken og teksturen.

Den litt røffe strukturen trekker til seg mer saus og er et godt valg når du vil kose deg litt ekstra.

Forskjellige typer pasta har ulike middagsretter de passer spesielt godt til. Conchiglie er blant annet ekstra god for å få med mye saus eller for gratinering! Forskjellige typer pasta har ulike middagsretter de passer spesielt godt til. Conchiglie er blant annet ekstra god for å få med mye saus eller for gratinering!

Lages av durumhvete

Nesten all tørket pasta i verden er laget av durumhvete, som tåler koking veldig godt. Durum holder både på stivelsen og formen når pastaen kokes.

Lager du pasta av hvetemel, vil vannet blir hvitt av all stivelsen og pastaen får en litt klissete overflate. Visste du at det faktisk er lovbestemt i Italia at all pasta skal lages med durumhvete?

Emblem
Den største forskjellen på fersk og tørket pasta, er at den ferske er laget med durumhvete og egg, mens det meste av tørket pasta er uten egg.

Mange ulike typer pasta

Hva er egentlig fusilloni, og hva skiller den fra pennoni? De italienske navnene kan virke forvirrende, men alle de forskjellige pastatypene har bruksområder de utmerker seg spesielt godt i. Hvilken er din favoritt?

  • Fusilloni er store korketrekkere som er ru i overflaten. Herlig med tomatsaus, gratinert i ovnen eller i pastasalat.
  • Pennoni er en større versjon av den klassiske penne-pastaen for de sausglade. Sausen kryper inn og fyller de tykke rørene
  • Conchiglie betyr «skjell» på italiensk. De er farget med grønnsaker og nydelige fylt med rik tomatsaus, hvit saus eller gratinert i ovnen.

 

  • Taglitalle med trøffel er laget på original oppskrift fra Nord-Italia, med durumhvete og egg. En herlig, eksklusiv smak av trøffel.
  • Casarecce er en kvalitetspasta som holder godt på sausen og er nydelig til klassisk ragu. Opprinnelig siciliansk og servert med pesto.
  • Linguine er lang og tynn, men med ovalt tverrsnitt. Den er helt nydelig med skalldyr og en kremet saus til.
Fylt pasta med kylling og pesto. Fylt pasta er god alene, men helt nydelig med et par følgesvenner på tallerkenen. Fylt pasta med kylling og pesto. Fylt pasta er god alene, men helt nydelig med et par følgesvenner på tallerkenen.

Fersk og fylt pasta

Ravioli, tortellini, girasoli, cappelletti, saccottini - eller pastaputer. Uansett hva de kalles, er det fylt pasta med kjøtt, ost, spinat eller andre ingredienser. Ofte er det en blanding av ost og kjøtt, bare ost eller ost og grønnsaker.

Fra Jacobs Utvalgte får du Girasoli. Dette er store, fyldige pastaputer med mye smak. De er i tillegg ferdige på et blunk! Kjapt og enkelt - og helt nydelig.

I tillegg får du fersk båndpasta, eller peppardelle, i samme serie. Den er ekstra bred med gode klebeegenskaper.

 

I tillegg til god pasta, trenger man godt tilbehør. En god, fyldig saus og litt moden parmesan gjør underverker! I tillegg til god pasta, trenger man godt tilbehør. En god, fyldig saus og litt moden parmesan gjør underverker!

Det smakfulle tilbehøret

En god pasta fortjener et godt tilbehør av førsteklasses råvarer. I serien til Jacobs Utvalgte finner du både pastasaus, pesto, ekte parmesan og fruktig, italiensk olivenolje. Er det noe italienerne kan, er det god mat og godt tilbehør! 

Emblem
Jacobs Utvalgte Mascarpone og Tomat og Pesto alla Genovese er ferske sauser klare til bruk!

 

  • Jacobs Utvalgte Homestyle og Hot Chili er pastasauser basert på førsteklasses råvarer, med hele 93 % tomatinnhold!
  • Pesto alla genovese, en smaksrik spesialitet fra Italia. Den er laget av et spesielt utvalg basilikum som vokser i regionene Liguria i Italia. Fersk og klar til bruk.
  • Tomat og mascarpone pastasaus er produsert i Italia, og som navnet tilsier er en laget av fersk tomat og deilig mascarpone
God mat trenger ikke være tidkrevende eller inneholde mange ingredienser. En enkel og smakfull pasta bolognese er perfekt i en hektisk hverdag God mat trenger ikke være tidkrevende eller inneholde mange ingredienser. En enkel og smakfull pasta bolognese er perfekt i en hektisk hverdag

Du finner også flere pestoer fra Jacobs Utvalgte. Den klassiske italienske sausen serveres oftest kald sammen med nykokt pasta, men kan også brukes som dipp, som "smør" på brødskiven eller som tilbehør til tapasretter.

Den røde Pesto Rosso di Pomodori laget av soltørkede tomater, Peccorino og Grana Padano D.O.P-ost. God som dressing til salaten, eller som marinade til poteter, fisk og kjøtt.

Pesto alla Genovese er laget av et spesielt utvalg basilikum som vokser i regionene Liguria i Italia. Genovesa-basilikum har fått betegnelsen D.O.P for sin høye kvalitet.

Med høy kvalitet, fantastiske råvarer og minst like gode smaker, får du en litt bedre pastamiddag med Jacobs Utvalgte.

Kanskje tiden er inne for å prøve en ny pastatype eller pastasaus? Før du vet ordet av det har du funnet en ny favoritt!