Tips til pakkekalenderen

Tips til pakkekalenderen

Skal du lage julekalender til barna, en venn, kollega eller kjæreste? En pakkekalender trenger ikke være så dyr og vanskelig som du tror. Du kan til og med kjøpe alt sammen hos MENY. Se våre tips til gaver til barn og voksne.

En pakkekalender består av 24 nummererte gaver, slik at man får en ny overraskelse hver dag fram til jul. 

Tradisjonelt sett henges de gjerne opp på en tom kalender som selges på interiør- og tekstilbutikker, men du kan også lage ditt eget oppheng eller putte gavene i en kurv. 

Alt du trenger til pakkekalenderen

Å finne 24 små gaver kan være en utfordring, men det trenger verken være dyrt eller tidkrevende - du kan til og med handle alt til pakkekalenderen hos MENY. 

MENY har et stort utvalg av produkter som passer fint som gaver i pakkekalender. MENY har et stort utvalg av produkter som passer fint som gaver i pakkekalender.

Tips til kalendergaver som du kan kjøpe hos MENY:

 • God drikke - julekaffe, julete, julebrus
 • Snacks - julemarsipan, en pose nøtter, twist, kjeks, pepperkaker, berlinerkranser, kjærlighet på pinne, smågodt, rosiner, pastiller, tyggegummi, favorittsjokoladen
 • Nyttig - ny tannbørste, stylingprodukter, barberskum, såpe, ny oppvaskbørste, sennep
 • Til den matglade - olivenolje, pasta, pesto, marmelade, parmesanost, balsamico-eddik, spekepølse, chilisaus.
 • Klær - undertøy, sokker, ullundertøy, boxere
Noen gode magasiner, oppgavehefter og Flax-lodd falle i smak hos de aller fleste

Pakkekalender til herre

Pakkekalender til pappa, kjæreste, bestefar eller bror? Vi har et stort utvalg som passer de fleste!

Spesialøl, julemarsipan, barberskum, boxer eller kanskje spekepølse? Vi har masse å velge i til herrene. Spesialøl, julemarsipan, barberskum, boxer eller kanskje spekepølse? Vi har masse å velge i til herrene.
 • Stylingprodukter
  Forbruksvarer som hårvoks, barberskum, sjampo, barberhøvel, barberskum og barberblader er noe man aldri får nok av. Ønsker du å gjøre litt stas på ham? Gi ham en god ansiktskrem for herrer
 • Undertøy og sokker
  Boxere og sokker er noe gutta aldri får nok av, og istedenfor å gi det på julaften kan man heller gi det i gavekalenderen! God kvalitet er viktig, og hos MENY finner du boxere og sokker fra Pierre Robert. 
 • Snacks og godteri
  Til jul er det lov å kose seg. Gi ham noe han liker ekstra godt! Julemarsipan, nøtter, favorittsjokoladen, konfekt, potetgull, drops eller yndlingsgodteriet vil alltid falle i smak. 
 • Øl, kaffe og te
  Hos MENY finner du et stort utvalg alkoholfri spesialøl fra små bryggerier. La ham smake seg gjennom god øl, julekaffe og julete i førjulstiden
 • Spekemat og kvalitetsvarer
  Er han en skikkelig gourmet? Gi ham noen lekre spekepølser han kan skjære selv, eller en spesielt god olivenolje, italiensk pasta eller spennende krydder med smaker fra hele verden.

Dårlig tid? Handle på nett og få alt levert hjem:

Pakkekalender til henne

Er det ei du gjerne vil gi pakkekalender til i år? Enten det er mamma, søster, kjæreste eller bestemor har vi noen gode tips hun garantert vil sette pris på.

Kalendergaver til damene kan være te, undertøy, favorittbladet eller kanskje favorittsjokoladen? Kalendergaver til damene kan være te, undertøy, favorittbladet eller kanskje favorittsjokoladen?
 • Hår og ansiktspleie
  Gi spafølelsen i gavekalenderen! Enten det er en god sjampo og balsam eller en god hårkur, kan du gi henne en unnskyldning til å stresse ned i førjulstiden. Ansiktsmaske, ansiktskrem eller en god ansiktsrens er også gode tips til damene.
 • Ull, strømpebukser og undertøy
  Gode strømpebukser, sokker og undertøy får man aldri nok av. Gi henne noe fra Pierre Roberts ullkolleksjon, eller tykke og tynne strømpebukser. Gode, tynne ullsokker er også en varmende gave på vinteren.
 • Smakfulle matgaver
  Er hun glad i mat eller matlaging? Gi henne lekre kvalitetsvarer som en vellagret balsamicoeddik, krydder, sauser og gode råvarer som eksklusiv italiensk pasta fra Jacobs Utvalgte. 
 • Til søtmumsen
  Noe godt til kaffen? Kjøp sprø biscotti-kjeks, sjokoladetrøfler eller en god, mørk sjokolade. Visste du at vi har et stort utvalg premiumsjokolader på MENY? Her finnes det garantert noe for alle!

Andre gode tips er å gi bort yndlingsmagasinet, strikker, hårspenner og forbruksvarer som sminkefjerner, leppepomade, bomullspads og neglelakkfjerner.

Finn alt du trenger på nett:

Pakkekalender til barn

Det er en stor glede å våkne opp til en liten gave hver dag for de minste. Her er våre beste tips til hva du kan gi barna i gavekalenderen.

Tegneserier, pastiller, rosiner, tyggis og tannkrem er gode tips til kalenderen til barna. Tegneserier, pastiller, rosiner, tyggis og tannkrem er gode tips til kalenderen til barna.
 • Tegneserier eller aktivitetshefter
  Tegneserier er alltid gøy å få, og til jul har man mange spennende juleblader å velge mellom. Liker barna å løse oppgaver kan et barnekryssord eller andre oppgave- og aktivitetshefter være morsomt å få i kalenderen.
 • Godteri
  Snacks og godis er alltid gøy å få i kalenderen. Kinderegg, kjærlighet på pinne eller hockeypulver passer godt i kalenderen. Synes du det kan bli litt vel mye sjokolade og godteri kan du gi noe som tyggis, rosiner, tørket frukt og pastiller.
 • Hårspenner og strikker
  Gi noen fargerike hårspenner, strikker, speil og hårbørste. Se om du finner det i yndlingsfargen til barnet!
 • Julekaker og julebrus
  Gi noen julekaker eller favorittjulebrusen. Synes du det er mye å gi bort en hel boks med julekaker, kan du putte en håndfull kaker i en pose og pakke inn den istedenfor. 

Slik pakker du inn pakkekalenderen

Har du alle gavene i boks men sliter med å finne en god måte å pakke dem inn på? Mye kan gjøres med litt gråpapir og hyssing!

Noen ganger er det pynten på pakkene som skaper julestemningen. Her er det mye å få kjøpt, men du kan også finne mye pynt i naturen eller gammel julepynt fra tidligere år som kan gjenbrukes. 

Fin innpakning skaper julestemning. Fin innpakning skaper julestemning.
Emblem
Du kan pynte pakkene med stjerneformede anis, kanelstenger, granbar, einebær, kongler, kunstige blomster/sopper/bær, sløyfer, små sjokolader, kvister, glansbilder og fine kort med gamledagse motiver.
Matgaver du kan kjøpe hos MENY

Matgaver du kan kjøpe hos MENY

Flotte julegaver som er enkelt for deg, men svært gledelig å få. Hos MENY finner du et stort utvalg spennende kvalitetsprodukter som er perfekt å gi som julegave eller vertinnegave. Se våre beste tips til gode matgaver.

Slik henger du opp pakkekalenderen

Også når det gjelder oppheng finnes det mange muligheter. En enkel variant er en enkel snor fra vegg til vegg som du henger alle gavene på.

Du kan også gjøre noe litt mer spennende - heng opp pakkene på en en gren fra et grantre!

Det er mange muligheter når det gjelder oppheng. Her er det benyttet en gren fra et grantre, bundet opp med hyssing. Det er mange muligheter når det gjelder oppheng. Her er det benyttet en gren fra et grantre, bundet opp med hyssing.

Grenen er enkelt bundet opp med hyssing og festet i veggen eller taket - avhengig av om du vil ha den hengende fritt eller vil ha den på veggen.

Det eneste du må passe på, er at ikke pakkene blir for tunge. 

Samle gavene i en eske

En annen løsning er å finne en fin treeske eller en gammel skuff du kan samle gavene i.

Denne kan du selv pynte med maling, glansbilder, juleservietter eller bare bruke den som den er. 

Man kan også samle alle gavene i en gammel skuff eller en fin treeske. Man kan også samle alle gavene i en gammel skuff eller en fin treeske.

Flere tips til pakkekalenderen:

 • Ha en lang snor på hver gave, fest nummeret helt ytterst på tråden og ha pakkene i en passende pose, kurv eller liknende. Da kan ikke mottakeren se størrelsen eller fasongen på gavene og må "fiske" opp dagens gave,
 • Gjem gavene og gi mottakeren en liten gåte hver dag om hvor dagens pakke befinner seg. Enkel moro!
 • Til den som har alt: Gi et lite kort, en lapp eller liknende med koselige ord om mottakeren. Må gjerne gis med en liten konfektbit i tillegg.