Slik lager du rampenissen julekalender

Slik lager du rampenissen julekalender

Rampenissen er en annerledes adventskalender, som oppfordrer til kreativitet og spenning for både store og små. Men hvem er denne rampete lille nissen og hvor kommer tradisjonen fra?

De siste årene har flere og flere norske foreldre tatt historien om Rampenissen som flytter inn 1. desember. 

Rampenissen blir levende om natta, og mens vi andre sover lager nissen nye sprell i huset. For hvem har tegnet på dopapiret eller laget tog av skoene i gangen?  

Rampenissen julekalender - 50 tips til rampestreker

Rampenissen julekalender - 50 tips til rampestreker

Rampenissen er en annerledes adventskalender, som oppfordrer til kreativitet og spenning for både store og små. Hva finner rampenissen på i desember? Her er mange kreative tips!

Ny og kreativ juletradisjon

Historien om rampenissen baseres på den amerikanske barneboka "Elf on the Shelf" fra 2005, om alver utsendt av julenissen for å finne ut hvem som hadde vært "snill eller slem". 

I Norge har det blitt en slags adventskalender, hvor små rampenisser kommer på besøk om natta for å gjøre pek i hjemmet, barnehagen eller klasserommet.

Rampenissen finner på mange sprell i løpet av adventstiden. Å rote med dopapir er en klassiker! Rampenissen finner på mange sprell i løpet av adventstiden. Å rote med dopapir er en klassiker!

Adventskalender uten fokus på gaver

Dette er en julekalender som oppfordrer til kreativitet og undring, fremfor utdeling av godteri eller gaver. En mindre gave-fokusert julekalender som gleder både store og små! 

Spenningen med å oppdage dagens pek er en fin start på dagen for de minste, og gjør ventetiden frem mot jul mye morsommere for alle. 

Rampenissen trenger ikke bare gjøre rampestreker. Han kan også være snill og gi små gaver, godteri eller gjøre noe annet hyggelig for barna.

Hva trenger man til Rampenissens adventskalender? 

For å lage Rampenisse-kalender, trenger du en Rampenisse-dukke. Det kan også være en liten nisse, alv eller en annen dukke. Dukken flyttes hver natt til stedet rampestreken har funnet selv.

De fleste av Rampenissens pek krever ingen eller lite hjelpemidler. Ofte skøyer Rampenissen med det familien allerede har hjemme, som sko, dopapir, klær og tannkrem.

Rampenissen er glad i å tegne ansikter på frukt Rampenissen er glad i å tegne ansikter på frukt

Rampenissen flytter ut igjen på julaften

På julaften takker rampenissen for seg med et brev, og skriver at han kommer til å flytte ut i løpet av dagen eller kvelden. Hans oppdrag selveste Julenissen er ferdig, og vender derfor tilbake til Nordpolen.