Gavetips til pakkekalenderen

Gavetips til pakkekalenderen

Skal du lage julekalender til barna, en venn, kollega eller kjæreste? En pakkekalender trenger ikke være så dyr og vanskelig som du tror. Du kan til og med kjøpe alt sammen hos MENY. Se våre tips til gaver til barn og voksne.

En pakkekalender består av 24 nummererte gaver, slik at man får en ny overraskelse hver dag fram til jul. 

Tradisjonelt sett henges de gjerne opp på en tom kalender som selges på interiør- og tekstilbutikker, men du kan også lage ditt eget oppheng eller putte gavene i en kurv. 

Gjør stas på noen du er glad i med en liten gave hver dag fram til jul! Gjør stas på noen du er glad i med en liten gave hver dag fram til jul!

Alt du trenger til pakkekalenderen

Å finne 24 små gaver kan være en utfordring, men det trenger verken være dyrt eller tidkrevende - du kan til og med handle alt til pakkekalenderen hos MENY. 

Varier gavene mellom noe spiselig, nyttig, forbruksvarer og personlig pleie. Yndlingsgodteriet, ny sjampo og tannbørste kan komme godt med i en pakkekalender. 

Noen gode magasiner, oppgavehefter og Flax-lodd falle i smak hos de aller fleste
5 enkle måter å henge opp pakkekalenderen på

5 enkle måter å henge opp pakkekalenderen på

Gjør noe gøyalt ut av pakkekalenderen! Vi har samlet våre beste tips for å henge opp eller vise fram pakkekalenderen på nye måter.

Pakkekalender til små barn

Er det tid for at minstemann skal få sin første gavekalender? Her er noen tips til gaver som vil passe i 

 • Ulltøy og sokker
  Godt, varmt tøy er must for små barn, og hos MENY finner du et stort utvalg fra Pierre Robert med fine farger og figurer som passer de minste.
 • Forbruksvarer i morsomme farger
  Ny tutekopp eller flaske er alltid populært, og en ny med spennende farge og figurer gjør tannpussen ekstra morsom. 
 • Smoothies og drikke
  Har barnet en soleklar favorittsmoothie, grøt eller drikke? Det er perfekte gaver i pakkekalenderen!
 • Snacks
  I barnemathyllene finnes det et stort utvalg god snacks for de minste i passende størrelser for
 • Pekebøker om julen
  Pekebøker er alltid populært, så hvorfor ikke finne noen som handler om jul og julefeiring? 

Pakkekalender til barn

De litt større barna setter stor pris på gavekalender, og her kan man være kreativ! De fleste elsker godteri og snop, men i pakkekalenderen er det en fin anledning til å gi litt sunnere varianter - som fiberrike kjeks istedenfor sjokoladekjeks. Her er noen av våre tips til pakkekalenderen:

 • Tegneserier eller aktivitetshefter
  Tegneserier er alltid gøy å få, og til jul har man mange spennende juleblader å velge mellom. Liker barna å løse oppgaver kan et barnekryssord eller andre oppgave- og aktivitetshefter være morsomt å få i kalenderen.
 • Godteri
  Snacks og godis er alltid gøy å få i kalenderen. Kinderegg, kjærlighet på pinne eller hockeypulver passer godt i kalenderen. Synes du det kan bli litt vel mye sjokolade og godteri kan du gi noe som tyggis, rosiner, tørket frukt og pastiller.
 • Litt sunnere snacks
  Tørket frukt, nøtter og fullkornskjeks kan være fit å spe på med så ikke det blir for mye godteri og annet snop. I tillegg smaker det skikkelig godt!
 • Hårspenner og strikker
  Gi noen fargerike hårspenner, strikker, speil og hårbørste. Se om du finner det i yndlingsfargen til barnet!
 • Julekaker og julebrus
  Gi noen julekaker eller favorittjulebrusen. Synes du det er mye å gi bort en hel boks med julekaker, kan du putte en håndfull kaker i en pose og pakke inn den istedenfor. 

Pakkekalender til tenåring

Har du en tenåring i hus, er det kanskje ikke like populært med spenner og sunt snacks lenger. Hvorfor ikke gi bort noen trendy produkter, spennende pleieprodukter og yndlingsmagasinet? 

Pakkekalender til han

Skal du lage pakkekalender til pappa, kjæreste, bestefar, onkel eller bror? Vi har et stort utvalg som passer de fleste!

 • Stylingprodukter
  Forbruksvarer som hårvoks, barberskum, sjampo, barberhøvel, barberskum og barberblader er noe man aldri får nok av. Ønsker du å gjøre litt stas på ham? Gi ham en god ansiktskrem!
 • Undertøy og sokker
  Boxere og sokker er noe gutta aldri får nok av, og istedenfor å gi det på julaften kan man heller gi det i gavekalenderen! God kvalitet er viktig, og hos MENY finner du boxere og sokker fra Pierre Robert. 
 • Snacks og godteri
  Til jul er det lov å kose seg. Gi ham noe han liker ekstra godt! Julemarsipan, nøtter, favorittsjokoladen, konfekt, potetgull, drops eller yndlingsgodteriet vil alltid falle i smak. 
 • Øl, kaffe og te
  Hos MENY finner du et stort utvalg alkoholfri spesialøl fra små bryggerier. La ham smake seg gjennom god øl, julekaffe og julete i førjulstiden
 • Godt lesestoff
  Er det et magasin han liker ekstra godt, eller hva med en spennende bok? Begge deler passer godt i en pakkekalender. 
 • Spekemat og kvalitetsvarer
  Er han en skikkelig gourmet? Gi ham noen lekre spekepølser han kan skjære selv, eller en spesielt god olivenolje, italiensk pasta eller spennende krydder med smaker fra hele verden.

Dårlig tid? Handle på nett og få alt levert hjem:

Pakkekalender til henne

Er det ei du gjerne vil gi pakkekalender til i år? Enten det er mamma, søster, kjæreste eller bestemor har vi noen gode tips hun garantert vil sette pris på.

Kalendergaver til damene kan være te, undertøy, favorittbladet eller kanskje favorittsjokoladen? Kalendergaver til damene kan være te, undertøy, favorittbladet eller kanskje favorittsjokoladen?
 • Hår og ansiktspleie
  Gi spafølelsen i gavekalenderen! Enten det er en god sjampo og balsam eller en god hårkur, kan du gi henne en unnskyldning til å stresse ned i førjulstiden. Ansiktsmaske, ansiktskrem eller en god ansiktsrens er også gode tips til damene.
 • Ull, strømpebukser og undertøy
  Gode strømpebukser, sokker og undertøy får man aldri nok av. Gi henne noe fra Pierre Roberts ullkolleksjon, eller tykke og tynne strømpebukser. Gode, tynne ullsokker er også en varmende gave på vinteren.
 • Smakfulle matgaver
  Er hun glad i mat eller matlaging? Gi henne lekre kvalitetsvarer som en vellagret balsamicoeddik, krydder, sauser og gode råvarer som eksklusiv italiensk pasta fra Jacobs Utvalgte. 
 • Til søtmumsen
  Noe godt til kaffen? Kjøp sprø biscotti-kjeks, sjokoladetrøfler eller en god, mørk sjokolade. Visste du at vi har et stort utvalg premiumsjokolader på MENY? Her finnes det garantert noe for alle!

Andre gode tips er å gi bort yndlingsmagasinet, strikker, hårspenner og forbruksvarer som sminkefjerner, leppepomade, bomullspads og neglelakkfjerner.

Finn alt du trenger på nett:

Pakkekalender til matelskeren

Gi bort gaver til den som er ekstra glad i god mat! Hos MENY finner du et stort utvalg spennende, lokale Matskatter, krydder og kvalitetsvarer noen med sans for god mat vil sette ekstra pris på.

 • God kaffe og te
  Kaffe og te er noe man aldri får nok av og hos MENY finner du et stort utvalg som passer kresne ganer. I utvalget av kaffe fra Coffee of the World og Jacobs Utvalgte er det mange spennende brenngrader og smaker som en kaffeelsker vil sette pris på.
 • Norske spesialiteter
  Hva med spekepølse, tradisjonsoster, saus og syltetøy basert på lokale råvarer? Ekte håndverk gir god mat og spennende smaker!
 • Gode krydder
  Flaksalt, safran, ekte vaniljesukker og vaniljestang er klassiske forbruksvarer som alltid passer godt å gi bort. I krydderserien til Jacobs Utvalgte finner du også andre krydderblandinger av høy kvalitet som er fine som gave. 

Husk å sjekke om maten tåler å ligge i romtemperatur over lenger tid! Ikke alle spekepølser eller oster kan oppbevares utenfor kjøleskapet.

Til den som elsker snop

Jula er en årstid vi kan kose oss litt ekstra, og for den som elsker snop og søtsaker er kanskje det det aller beste å ha i gavekalenderen også. 

 • Yndlingsgodteriet 
  Favoritten må så klart med i pakkekalenderen! Er det en stor pose, kan du dele opp posen over flere dager.
 • Flere varianter av samme type
  Er det en vingummientusiast, sjokolademums eller lakriselsker som skal få kalenderen? Hvorfor ikke by på mange ulike varianter av favorittypen
 • Julemarsipan og julegodteri
  Vi må jo ikke glemme sesongens beste godis - her er det garantert noe en ekte snopelsker vil digge.

Kjøper du poser med godteri eller sjokolade, kan disse enkelt deles opp over flere dager. Man må ikke gi bort en hel, stor pose med godteri hver eneste dag,
Matgaver du kan kjøpe hos MENY

Matgaver du kan kjøpe hos MENY

Flotte julegaver som er enkelt for deg, men svært gledelig å få! Hos MENY finner du et stort utvalg spennende kvalitetsprodukter som er perfekt å gi som julegave eller vertinnegave. Her er våre beste tips.

Slik pakker du inn pakkekalenderen

Har du alle gavene i boks men sliter med å finne en god måte å pakke dem inn på? Mye kan gjøres med litt gråpapir og hyssing!

Noen ganger er det pynten på pakkene som skaper julestemningen. Her er det mye å få kjøpt, men du kan også finne mye pynt i naturen eller gammel julepynt fra tidligere år som kan gjenbrukes. 

Fin innpakning skaper julestemning. Fin innpakning skaper julestemning.

Flere tips til pakkekalenderen:

 • Ha en lang snor på hver gave, fest nummeret helt ytterst på tråden og ha pakkene i en passende pose, kurv eller liknende. Da kan ikke mottakeren se størrelsen eller fasongen på gavene og må "fiske" opp dagens gave,
 • Gjem gavene og gi mottakeren en liten gåte hver dag om hvor dagens pakke befinner seg. Enkel moro!
 • Til den som har alt: Gi et lite kort, en lapp eller liknende med koselige ord om mottakeren. Må gjerne gis med en liten konfektbit i tillegg.
Emblem
Du kan pynte pakkene med stjerneformede anis, kanelstenger, granbar, einebær, kongler, kunstige blomster/sopper/bær, sløyfer, små sjokolader, kvister, glansbilder og fine kort med gamledagse motiver.