5 enkle måter å henge opp pakkekalenderen på

5 enkle måter å henge opp pakkekalenderen på

Gjør noe gøyalt ut av pakkekalenderen! Vi har samlet våre beste tips for å henge opp eller vise fram pakkekalenderen på nye måter.

Du har klart å skaffe 24 små forundringsgaver til pakkekalenderen, og da er det store spørsmålet; Hvordan skal man egentlig henge dem opp eller plassere dem? 

Mange familier har egne kalendere med hemper man kan henge opp pakkene i, men om du prøver ut pakkekalender for første gang er det ikke alltid så lett å finne en fin og dekorativ måte å henge opp kalenderen på. 

Gavetips til pakkekalenderen

Gavetips til pakkekalenderen

Skal du lage julekalender til barna, en venn, kollega eller kjæreste? En pakkekalender trenger ikke være så dyr og vanskelig som du tror. Du kan til og med kjøpe alt sammen hos MENY. Se våre tips til gaver til barn og voksne.

1. Lag et mini-juletre

Har du nylig trimmet greinene i hagen, er dette en enkel måte å gjøre en liten gøyal vri på julekalenderen, spesielt dersom dere ikke pynter juletreet før lenger ut i desember.

Dette trenger du:

 • Kraftig grein som kan holde litt vekt
 • Julelys på lenke 
 • Sløfebånd til oppbinding

Har du alt du trenger?

2. Heng opp kalenderen i en gren

Få inn den deilige duften av granbar til jul, og heng opp alle pakkekalender-gavene i en gren! Opphenget er veldig enkelt; litt hyssing i hver ende av grenen som kan henges opp på veggen. Knyt fast pakkene i varierende lengde. 

Pass på at pakkene ikke blir for tunge, eller bruk noe kraftigere enn hyssing til å henge opp greinen i. 

Slik gjør du:

 1. Sett greinen rett opp og ned i en blomsterpotte fylt med jord, stein eller liknende som kan pakkes tett rundt stammen. Den trenger nok støtte i foten til å holde seg oppreist. 
 2. Vikle juletrelys rundt treet og greinene. Har du små, batteridrevne lys på lenke passer disse perfekt! 
 3. Heng opp pakkene på treet som pynt. Noen pakker kan også skjule blomsterpotten nederst, og kan legges her. 
Har du et tre som nylig har felt bladene og tåler innetemperatur, en stor inneplante eller et lite tre i stua, kan disse også brukes på samme vis. Er du usikker på om de tåler vekten av pakkene, kan du legge dem under og rundt planten istedenfor å henge dem opp.

3. Lag et juletre på veggen

Om man tar en liten tur i skogen eller i vedsekken kan man finne pinner i forskjellige lengder og tykkelser. Disse er perfekte for å lage et juletreformet oppheng til kalendergavene. 

Du trenger:

 • Pinner i forskjellig lengde
 • Ståltråd eller hyssing
Pynt gjerne kalenderen med julelys Pynt gjerne kalenderen med julelys

Slik gjør du:

 1. Sorter pinnene etter lengde. Den korteste skal brukes som treets topp, og den lengste skal i bunnen.
 2. Legg pinnene over hverandre i riktig rekkefølge så du enkelt kan se hvor hyssingen kan festes i pinnen over.  
 3. Knytt ståltråd på enden av den største pinnen, og før ståltråden på skrått opp mot enden på neste pinne med litt avstand mellom. Fest den godt ved å snurre ståltråden rundt seg selv. 
 4. Fortsett ved å gjøre det samme på andre siden av pinnen.
 5. Når du skal legge på neste pinne i høyden, fester du ståltråden på enden og skrår oppover på nytt. Fortsett til du har hele "treet" klart.
 6. Lag en ekstra stor løkke på toppen til opphenget, og heng den opp på en spiker eller liknende. 
 7. Fest pakkene med hyssing, og pynt gjerne treet med julelys, julepynt eller liknende. 
Du kan også bruke hyssing istedenfor ståltråd. Bare husk å binde tråden rett opp og ikke på skrå for å få den til å henge pent.

4. Heng opp pakkene i girlander 

Man kan alltids henge opp gavekalenderen i et tau eller en hyssingsnor på veggen, men hvorfor ikke gjøre det hakket mer julete? En girlander er et fint alternativ, og kan være helt upyntet, eller full av lys og ornamenter.

Heng pakkene enkelt opp med fiskesnor og små klyper eller i flotte gavebånd i passene farge. 

Slik lager du julekort, bordkort og pakkelapper til jul

Slik lager du julekort, bordkort og pakkelapper til jul

Ingenting er vel koseligere enn julegaver pyntet med hjemmelagde pakkelapper, selskap med selvlagde bordkort eller julekort i posten laget med omsorg. Se våre tips!

5. Samle gavene i en kurv

Trådkurver har blitt spesielt populært de siste årene, og du har kanskje en hjemme selv du ikke bruker til noe spesielt? Du kan også bruke andre kurver du har hjemme, som flettede kurver. Veldig enkelt og koselig!

Hvis du ikke har en kurv eller noe som er stort nok for å passe til gavene, kan man gjøre en liten kreativ vri. Bruk noe du har hjemme som kan romme alle gavene.

Hva med en skuff fra en gammel kommode, en katteseng pusen nekter å bruke, eller en pappeske du kan dekorere? Her er det bare fantasien som setter grenser!