Slik lager du pepperkakekalender

Slik lager du pepperkakekalender

En pepperkake om dagen, hele julen gjennom! Imponere med en adventskalender av pepperkaker - enkelt og veldig hyggelig å lage.

En pepperkakekalender ser kanskje krevende ut, men ikke la deg skremme! Ikke bare er det koselig å kunne stå opp til en ny pepperkake hver dag, det går kjapt og enkelt å lage kalenderen. Her snakker vi julestemning - en pepperkake av gangen.

Dette trenger du

  • Pepperkakedeig
  • Pepperkakeform etter ønske
  • Melisglasur

Du kan kjøpe ferdig pepperkakedeig dersom du ikke har tid eller lyst til å bake selv. Hvis du har lyst til å lage selv, kan du prøve vår gode oppskrift på pepperkakedeig.

Har du husket pepperkakedeig og melisglasur:

Slik gjør du

  1. Legg deigen i kjøleskapet i ca. 30 minutter før du skal bruke den, da blir den enklere å kjevle ut.
  2. Kjevle deien ned til ca 3-5 mm tykkelse, og stikk ut hjerter med pepperkakeform. Lag hull i hjertene før steking, slik at du kan feste pepperkakene til kransen med tråd.
  3. Stek pepperkakene midt i ovnen på 180 grader i 9-10 minutter.
Pynt pepperkakene! Kanskje du vil ha litt farge i melisglasuren eller strøssel på i tillegg? Pynt pepperkakene! Kanskje du vil ha litt farge i melisglasuren eller strøssel på i tillegg?

4. La pepperkakene avkjøles helt før du dekorerer dem, ellers vil melisglasuren flyte utover
5. Dekorer hjertene med tallene 1-24 og annen pynt du måtte ønske å ha med. Tre i hyssing eller sløyfebånd i hullene du lagde tidligere

6. Heng alle pepperkakehjertene rundt kransen, og tell ned til jul.