Det blir ofte mye julemat til overs etter julens mange deilige julemiddager. Mye kan gå rett på frokostbordet dagen derpå som tilskudd i den tradisjonsrike julefrokosten, men hva gjør man med resten?
Her er våre beste tips, oppskrifter og inspirasjon til hvordan du kan bruke opp restene av julematen.
Det er fort gjort at det blir litt til overs. Kanskje noen er småspiste, eller man tok med en pakke ekstra - for sikkerhets skyld.
Den gode nyheten er at pinnekjøtt kan brukes til mange spennende retter! Her er et utvalg av våre favorittoppskrifter
En helstekt kalkun er mat til mange personer, og det er ikke uvanlig å sitte igjen med rester. Kalkun er perfekt til salater, på brødskiven og kan enkelt varmes raskt opp for en kjapp middag.
Vi kaster mye spiselig mat, og ofte fordi man ikke helt vet hva man skal gjøre med restene.
Et tips er å gjøre noe annerledes med restene, så du slipper å spise julemiddag i en uke i strekk.
Nye, spennende kombinasjoner og en liten vri på julematen kan gjøre restematen til festmat!
Julekaker som pepperkaker og serinakaker tåler å oppbevares lenge i luftett beholder. Smultringer og kransekake kan fryses om du har mye igjen. Hvis du vil bruke opp restene, har vi flere gode tips og oppskrifter