Ofte sitter man igjen med rester etter julens store festmåltider, og kanskje er det ikke helt tilfeldig heller? Det er liksom litt av tradisjonen at man skal kose seg med restene neste dag. Sett ribbe, medisterkaker og julepølser på bordet når du skal invitere til julelbrunch, lag kalkunsandwich til kveldsmat eller nyt rislapper med syltetøy som en snack når du er småsulten.
Her er våre beste tips, oppskrifter og inspirasjon til hvordan du kan bruke opp restene av julematen.
Fjern bena og lag små tapasretter av det salte kjøttet. Kjøttet egner seg godt med andre litt mildere smaker som lefse og rødbetsalat, eller sveler og en søtlig glaze.
En helstekt kalkun er mat til mange personer, og det er ikke uvanlig å sitte igjen med rester. Kalkun er perfekt til salater, på brødskiven og kan enkelt varmes raskt opp for en kjapp middag.
Vi kaster mye spiselig mat, og ofte fordi man ikke helt vet hva man skal gjøre med restene.
Et tips er å gjøre noe annerledes med restene, så du slipper å spise julemiddag i en uke i strekk.
Nye, spennende kombinasjoner og en liten vri på julematen kan gjøre restematen til festmat!
Julekaker som pepperkaker og serinakaker tåler å oppbevares lenge i luftett beholder. Smultringer og kransekake kan fryses om du har mye igjen. Hvis du vil bruke opp restene, har vi flere gode tips og oppskrifter