Slik serveres julens skinkestek Se video

Slik serveres julens skinkestek

For mange hører skinkestek julen til, og den er perfekt å tjuvstarte sesongen med om du vil vente med ribben til selveste julaften. Server den med klassisk tilbehør som rødkål og poteter, eller prøv en ny vri på tilbehøret i år. Her er våre beste tips!

Skinkestek bør absolutt ha en fast plass på middagsbordet i julen. Skinken er grisens mest kjøttfulle del, og er magert kjøtt med gode muligheter for sprø svor. Dette er dermed mat som passer for de fleste.

Husk skinkestek til jul:

Tradisjonelt skal skinkesteken være med ben, men nå er det vanligste benfri skinkestek. Ulempen med skinkesteker uten ben er at de er svøpt i et nett som gjør det vanskeligere å få sprø svor. 

Hvis du ønsker sprø svor på skinkesteken bør den dampes først, da blåses svoren opp. Husk steketermometer så steken ikke blir tørr!

Tilberedning av skinkestek

  • Krydre steken med salt og pepper.
  • Hvis svinesteken har svor, så ruter du denne som du ruter en ribbe. 

Stek den i ovnen på 180 grader til den har en kjernetemperatur på 70 grader. La den hvile i ca 10 minutter før servering.

Tilbehør til skinkestek

Skinkestek serveres ofte med tilbehør som rosenkål, mandelpoteter og brun saus. 

Den passer godt sammen med klassisk tilbehør som surkål og kokte poteter, men også sammen med stekte epler, svisker og tilbehør som tilfører både friskhet og sødme.

Skinkestek smaker veldig godt sammen med glaserte grønnsaker, waldorfsalat, honningstekte epler, svisker og løk.

Også kålrabistabbe, rotgrønnsaksgrateng og stekt rosenkål med rosiner, chili og ingefær smaker nydelig til skinkestek

Flere gode oppskrifter på tilbehør til skinkestek:

... eller kjøp ferdig:

Raske hverdagsmiddager i førjulstiden

Raske hverdagsmiddager i førjulstiden

I førjulstiden er det mye hyggelig som skal skje, med både juleforestillinger og juleavslutninger, pepperkakebaking, juleverksted og familiebesøk. Da ønsker vi oss gode, men raske middager. Og vi i MENY, vi løser middagen for deg.

Slik bruker du restene av skinkesteken

Har du igjen skinkestek fra middagen, anbefaler vi å prøve den sammen med våre egne woksauser, wokmix og grove nudler.

Restene av skinkesteken gjør seg veldig godt i et ostesmørbrød sammen med sennep, rødkål og epleskiver.

Skinkestek er enkel å bruke i hverdagsmaten, og trenger bare rask oppvarming om den skal serveres til middag. 

Bruk restene av skinkestek:

  • Strimlet i wok
  • I skiver som hverdagsbiff
  • I svinegryte
  • Panert i skiver som snitzel
  • I tynne skiver som pålegg
Dette serverer du på julebordet og julefesten

Dette serverer du på julebordet og julefesten

På jakt etter inspirasjon til julens mange selskaper? Vi har samlet de viktigste oppskriftene, tipsene og inspirasjonen, til hovedrett, dessert og snacks!