Slik serveres julens skinkestek
Skinkestek bør absolutt ha en fast plass på middagsbordet i julen. Skinken er grisens mest kjøttfulle del, og er magert kjøtt med gode muligheter for sprø svor. Dette er dermed mat som passer for de fleste.
Husk skinkestek til jul:
Tradisjonelt skal skinkesteken være med ben, men nå er det vanligste benfri skinkestek. Ulempen med skinkesteker uten ben er at de er svøpt i et nett som gjør det vanskeligere å få sprø svor.
Tilberedning av skinkestek
- Krydre steken med salt og pepper.
- Hvis svinesteken har svor, så ruter du denne som du ruter en ribbe.
Stek den i ovnen på 180 grader til den har en kjernetemperatur på 70 grader. La den hvile i ca 10 minutter før servering.
Tilbehør til skinkestek
Skinkestek serveres ofte med tilbehør som rosenkål, mandelpoteter og brun saus.
Den passer godt sammen med klassisk tilbehør som surkål og kokte poteter, men også sammen med stekte epler, svisker og tilbehør som tilfører både friskhet og sødme.
Skinkestek smaker veldig godt sammen med glaserte grønnsaker, waldorfsalat, honningstekte epler, svisker og løk.
Også kålrabistabbe, rotgrønnsaksgrateng og stekt rosenkål med rosiner, chili og ingefær smaker nydelig til skinkestek
Flere gode oppskrifter på tilbehør til skinkestek:
... eller kjøp ferdig:
Slik bruker du restene av skinkesteken
Har du igjen skinkestek fra middagen, anbefaler vi å prøve den sammen med våre egne woksauser, wokmix og grove nudler.
Restene av skinkesteken gjør seg veldig godt i et ostesmørbrød sammen med sennep, rødkål og epleskiver.
Skinkestek er enkel å bruke i hverdagsmaten, og trenger bare rask oppvarming om den skal serveres til middag.
Bruk restene av skinkestek:
- Strimlet i wok
- I skiver som hverdagsbiff
- I svinegryte
- Panert i skiver som snitzel
- I tynne skiver som pålegg