Vegetar julemat hos MENY

Vegetar julemat hos MENY

Hos MENY får du kjøpt både nøttestek, vegisterkaker og andre favoritter til jul, helt uten kjøtt. Gjør det enkelt og godt for alle rundt bordet, enten man vil ha mindre kjøtt eller gleder seg til ribbe.

Det store utvalget

Mange ønsker å ta bedre valg, enten for sin egen helse, eller for planeten. Da skal vi i MENY tilby det store utvalget, både innen frukt og grønnsaker, vegetar og alt annet du har lyst på. Innen ferdige vegetarprodukter til jul kan du velge blant både nøttestek, julestek, vegisterkaker, julepølser og ferdig juletallerken. 

Emblem
Enkelte MENY-butikker lager sin helt egen nøttestek. Spør i ferskvaredisken hva de anbefaler.

Komplett juletallerken fra MENY

Vi i MENY har satt sammen en full vegansk julemiddag til deg, som du kun trenger å varme. Denne er super om du ønsker en enkel førjulsmiddag alene, eller om det kun er én rundt bordet som vil ha vegetarmat på julaften. Her får du vegisterkaker, god saus, rødkål og poteter.

Nøttestek fra Folkets

Nøttesteken fra Folkets har vært med oss noen år nå. Den inneholder kremost, som gjør den ekstra saftig, samt hvitløk, søtpotet, quinoa og nøtter som gir god crunch og smak. Server den med klassisk juletilbehør, eller varier med stekt grønnkål, epler og appelsin.

Tre plantebaserte juleprodukter fra Go´Vegan

Go´Vegan har veganske alternativ, helt uten ost og egg. I denne serien får du julestek, vegisterkaker og julepølser.

  • Julestek: Go'Vegan Julestek er en saftig og smakfull variant av veggisklassikeren nøttestek, bare at denne er laget helt uten nøtter! Den er er basert på linser, gresskarkjerner, sopp og hampfrø, og varmes helt enkelt opp i stekeovn før servering. Steken er svært rik på protein og fiber, og den har selvsagt masse deilig smak av de helt riktige julekrydderne.

     

  • Vegisterkaker: Favoritten Go'Vegan Vegisterkaker er et kjøttfritt alternativ til julens medisterkaker, basert på blomkål, ris, åkerbønner og erter. Stekes i stekepanne eller stekeovn og serveres på samme måte som man ville gjort med medisterkaker. Oppskriften er kjent for mange fra veganmisjonen.com.

     

  • Julepølser: Go'Vegan Julepølser er utviklet av pølsemakermesterne i Leiv Vidar på Hønefoss. De er basert på erteprotein og krydret med klassiske julekrydder som muskat, ingefær og pepper. Stekes i stekepanne eller i stekeovn og passer perfekt til alt av vanlig julemattilbehør.

Oppskrifter på plantebasert julemat og tilbehør

Trenger du litt tips til tilbehør eller plantebaserte retter som passer til juleselskapet? Vi har et stort utvalg oppskrifter som passer julens mange måltider, fra julaften til frokost og brunsj. 

Klikk her for oppskrifter på vegetar julemat