Lag enkel hverdagsmat med medisterdeig

Lag enkel hverdagsmat med medisterdeig

Medisterdeig kan brukes til mye mer enn du tror! Bruk medister til klassiske, hjemmelagde medisterkaker, pølser, posteier, pateer, på pizza, i pasta og mye mer.

De fleste av oss forbinder medisterdeig med medisterkaker, og ferdig med det. Men her bommer de fleste av oss veldig. Medisterdeig er nemlig en veldig allsidig råvare!

Medisterkaker og hjemmelagde julepølser er klassikerne, men bruk deigen til middagsmat både til hverdags og i helgen. 

Kjøp fersk medisterdeig hos MENY

Emblem
Medisterdeig kan brukes til medisterkaker, burgere, posteier, pateer og hjemmelagde pølser.

Hva er medisterdeig?

Medisterdeig er kvernet svinekjøtt med en fettprosent på 23 %. Det er nemlig fettprosenten som skiller karbonadedeig, kjøttdeig og medister.

Hvorfor heter det medisterdeig?

Ordet medister kommer fra fordansket tysk, hvor met betyr svinekjøtt og ister er fett. Til hverdags bruker de fleste nordmenn ordet for ekstra fet kjøttdeig, eller kjøttdeig "med ister". 

Lag tapasboller i førjulstiden

Inviter til tapas før jul! Lag enkle, italiensk-inspirerte tapasboller med chili, basilikum og lime. Er du mer glad i asiatiske smaker, kan du tilsette stjerneanis, hoisinsaus og koriander.

Bland krydderet forsiktig inn i deigen, og lag små boller som du steker på samme måte som du ville stekt kjøttboller.

Medisterdeig kan krydres med alt fra salt og pepper til allehånde, muskat og ingefær før den skal brukes.
Julens beste medisterkaker og medisterpølser

Julens beste medisterkaker og medisterpølser

Medister i alle varianter hører med på alt fra ribbetallerken, til julefrokostbordet, juletapas og som deilig restemat. Hos MENY finner du alt du trenger av medisterdeig, medisterkaker, julepølse og sosisser.

Pasta med medisterdeig

Pasta er og blir en hverdagsklassiker. Få litt ekstra førjulsstemning ved å bytte ut kjøttdeig med medisterdeig, og smaksett bollene med chili, basilikum og lime for en ekstra italiensk vri.

Hjemmelaget burger med medisterdeig

Medisterdeig er også et godt utgangspunkt for en deilig hjemmelaget juleburger.

Bruk samme fremgangsmåte som du ville gjort med kjøttdeig, og topp den ferdige burgeren med grov sennep, tomat og salat, eller rødkål, spinat og sylteagurk.

Emblem
Medisterdeig og -farse kan brukes til mye av det samme, og forskjellen ligger i grovheten. Med medisterdeig får du grove medisterkaker, mens du med medisterfarse får finere medisterkaker.
DEILIG PIZZA: Lag små medisterboller og bruk de som topping på pizzaen. DEILIG PIZZA: Lag små medisterboller og bruk de som topping på pizzaen.