Dette er kjøttdeigtypene du finner hos MENY
Kjøttdeig er uunværlig til tacokveld, hjemmelaget burger, kjøttkaker eller en digg pastarett. Kjøttdeig er bare kvernet kjøtt, men det er få ting som er så anvendelig å ha i kjøleskapet.
Hos MENY finner du et stort utvalg kjøttdeig - enten du spiser kjøtt, er veganer eller ikke spiser rødt kjøtt. Vil du finne nye smaker eller prøve noe litt sunnere? Her er en oversikt over alle typer kjøttdeig du finner i butikken og hva du kan bruke dem til.
Kjøttdeig med grønnsaker
Lyst til å spise mer grønnsaker, men vet ikke helt hvordan? En enkel løsning er å bytte ut vanlig kjøttdeig mot kjøttdeig med grønnsaker.
Du bruker den på samme måte som vanlig kjøttdeig, og verken du eller barna vil vil merke noe til de ekstra grønnsakene. Så enkelt er det å gjøre middagen litt grønnere.
Kjøttdeig av storfe og svin
En god hverdagskjøttdeig med en blanding av vanlig kjøttdeig av storfe, og saftig kjøttdeig av svin. Blandingen passer utmerket i kjøttboller, burger, til taco, gratenger og pastaretter. Blandingen er 50/50 svin og storfe.
Pakningen er stor - hele 1,4 kilo. Det betyr at det er et godt alternativ til store familier, selskap eller når du vil fylle opp fryseren så du er sikret kjøttdeig når du trenger det.
Kjøttdeig av kylling
Både kyllingkjøttdeig og kjøttdeig av kalkun har en mild smak og er et magert alternativ til vanlig kjøttdeig. Siden smaken er mild, er den i sitt ess når den er akkompagnert av gode krydder og sauser.
Prøv den i fredagstacoen, i lasagne eller i en digg pasta bolognese.
Kjøttdeig av laks
Vil du spise mer fisk, men vet ikke helt hvordan? Kjøttdeig av laks er et perfekt valg når familien trenger flere fiskemiddager. Og det beste av alt? Du kan bruke den akkurat som vanlig kjøttdeig!
Krydre den med tacokrydder og server som vanlig taco, eller lag god pasta med hvit saus og laksekjøttdeig. Laks har en god og mild smak, og kan enkelt kamufleres med krydder, sauser og tilbehør dersom barna nekter å spise vanlig fisk.
Kjøttdeig av lam
Lyst på kjøttdeig som smaker litt mer? Lammedeig er perfekt i alt fra en klassisk sheperd's pie eller moussaka, men passer også godt i andre retter hvor man bruker kjøttdeig - spesielt gratenger. Hva med å lage kjøttboller av lam og servere med en deilig soppsaus?
Er du glad i lammekjøtt, kan du bruke lammedeig som vanlig kjøttdeig - fra taco til kjøttboller. Dersom du derimot synes lam smaker mye, holder du deg til klassiske lammeretter med kjøttdeig av lam.
Vegetardeig - kjøttdeig uten kjøtt
Vil du kutte ned på kjøttet eller kutte det helt ut, er vegetardeiger og vegodeiger et svært godt valg.
Ikke bare er disse kjøttdeigvariantene perfekte til alle retter du vanligvis ville brukt kjøttdeig til, men de er også saftige og smaker skikkelig godt. Konsistensen likner også veldig på kjøttdeig.
De fleste vegetardeiger er ment for å krydres hjemme, slik at du kan lage burger eller lasagne på vanlig vis med samme kjøttdeig.
Kjøp vegetardeig hos MENY
Kjøttdeig av svin
Svinekjøttdeig er saftig og passer spesielt godt som kjøttboller, burger, til taco og digge gratenger. Smaken er mild og du kan krydre den akkurat som du vil.
- Skinkemedister - ca. 5% fett (selges til jul)
- Mager, vanlig kjøttdeig - 9% fett
- Medisterdeig - 22% fett (selges til jul)
Det finnes flere typer kjøttdeig av svin, og hovedforskjellen er innholdet av fett. Det har mye å si for smaken og hva det skal brukes til. Medisterdeig brukes til medisterkaker og har et høyt innhold av fett. Det gjør kakene ekstra smakfulle og saftige.
Klassisk kjøttdeig
Dersom du skal ha vanlig kjøttdeig, finner du et stort utvalg hos MENY. I tillegg til vår egen MENY-merkede kjøttdeig i 400 g og 600 g pakker, Gilde-kjøttdeig og kjøttdeig fra lokale produsenter der det er tilgjengelig.
- FirstPrice kjøttdeig - en klassisk kjøttdeig til ekstra god pris. Ikke tilsatt vann eller salt.
- Nykvernet kjøttdeig - mange butikker kverner sin egen kjøttdeig, og du finner den gjerne ved kjøttdisken.
- Kjøttdeig av Angus - vår beste kjøttdeig! Laget av 100% norsk angus, som er ekstra smakfull og godt marmorert. Det blir det god kjøttdeig av!
Karbonadedeig
På utkikk etter et magert alternativ med mindre fett? Da bør du velge karbonadedeig! Bare husk at om du skal lage kjøttkaker, hamburgere eller liknende bør du velge noe med litt mer fett.
Siden innholdet av fett er så lavt i karbonadedeig, blir ofte burgere og kjøttkaker noe tørre og smakløse med mindre de krydres godt. Kjøttdeig er dermed et bedre valg her.