Moussaka

Moussaka er en ovnsbakt, gratinert rett som vi ofte forbinder mest med Hellas. Lammekjøttdeig og litt kanel er karakteristisk. Server gjerne med en god salat til.
Moussaka

Tid

Tidsforbruk 40 - 60 min

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Stek lammekjøttdeigen i rapsolje til den er gyllen og gjennomstekt. Ha i løk og hvitløk og stek i ytterligere 2 minutter. Ha i hermetiske tomater og kanel. La koke i 10 minutter. Vend inn oreganoen. Smak til med salt og pepper.
  2. Lag hvit saus ved å smelte smøret i en kjele. Pisk inn melet og la frese i 2 minutter. Spe med melken og la koke i 5 minutter under omrøring til du har en jevn hvit saus. Dra kjelen av varmen og pisk inn egg og 2 dl revet ost.
  3. Skjær auberginen i tynne skiver. Dryss salt over auberginskivene og legg dem på et brett i 15 minutter. Skyll auberginskivene i kaldt vann og tørk dem godt med papir. Stek aubergineskivene i 1 ss olje til de er gyllne på begge skiver.
  4. Legg kjøttsaus, hvit saus, aubergine og poteter lagvis i en ildfast form. Strø over 2 dl revet ost og gratiner formen i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter til potetene er møre.