Glutenfri bakst og kaker
bilde av embelem

Glutenfri bakst og kaker

Å få vite at man selv eller noen i familien har cøliaki kan snu opp ned på livet for de fleste. Hva gjør man egentlig når vanlig brød, hvetemel og kaker ikke lenger kan spises? Heldigvis er det et stort utvalg oppskrifter i tillegg til spesialmel og allergivennlige produkter for deg som ikke tåler gluten. Ikke bare finnes det gode erstatninger - de smaker også godt! 

Stort utvalg glutenfrie varer levert hjem:

God mat uten gluten

Om du har cøliaki er intolerant, overfølsom eller ønsker glutenfri mat, må det gjøres noen tilpasninger i oppskriftene. Glutenfritt mel må ofte brukes på litt andre måter, og skal man bytte ut hvetemel og glutenholdige ingredienser med noe annet er det kjekt å få noen gode tips på veien så maten blir god! Her har vi samlet noen av våre beste, glutenfrie oppskrifter.

De beste oppskriftene på glutenfri småbakst

Savnet er ofte stort etter luftig hvetebakst når man må spise glutenfritt. Prøv disse oppskriftene på saftige boller og sprø kjeks som er like gode som den originale oppskriftene med hvetemel. 

Om du baker glutenfritt til allergikere på et kjøkken du vanligvis bruker hvetemel og glutenholdige matvarer, bør det opplyses om på kakebordet. Mange med cøliaki og intoleranse er svært følsomme for gluten.

Lekre kaker helt uten gluten

Bursdagsselskap, konfirmasjoner og andre anledninger feires ofte med kake som inneholder gluten. Heldigvis finnes det mange gode kaker du kan lage som er helt glutenfri! Her er våre favorittoppskrifter på glutenfrie kaker.

Tradisjonelle kaker uten gluten

Noen kaker er tradisjonelt laget med nøttebunn eller marengs, og er dermed naturlig glutenfrie. Disse kakene er fine å servere i selskap og andre anledninger der det kan være allergiske eller intolerante gjester.

Bak selv, eller kjøp ferdig:

"Spor av gluten" står det ofte bakpå varer. Noen tåler spor av gluten, andre kan bli veldig syke av det. Handler du til noen med cøliaki eller intoleranse, hør med dem hva de tåler.

Glutenfrie brød og deiger

Det er ikke bare vanlige kaker og søtsaker man må unngå med cøliaki eller glutenintoleranse. Både brød, tacolefser, hamburgerbrød og pølsebrød er plutselig utenfor rekkevidde. Vi har samlet våre beste oppskrifter på brød, pizzadeig og annet bakverk til alle måltider. 

Ikke tid til å bake selv? Vi har ferdige: