5 glutenfrie oppskrifter du vil elske

5 glutenfrie oppskrifter du vil elske

Når man er allergisk eller har intoleranse mot gluten må man tenke litt annerledes i matveien. Dette trenger absolutt ikke bety kjedelig mat, men kan derimot utfordre deg til å til å lage spennende retter. Her er tre glutenfri middagstips og to desserter.

Det er vanlig å tenke at typiske varer med for eksempel hvetemel må utgå, men det finnes gode alternativer på bakevarer med glutenfritt mel. Det samme gjelder middagsretter hvor hvetemel vanligvis brukes.

Du finner et stort utvalg glutenfritt mel hos MENY:


Her finner du tre knallgode middagsforslag og to søte desserter som kommer til å falle i smak for alle – enten du tåler gluten eller ikke.

Glutenfri skalldyrsuppe

En fyldig kremet skalldyrsuppe er perfekt for deg med glutenallergi. Dersom du i tillegg ikke tåler fløte, kan du erstatte den med soya- eller kokosbaserte fløteerstatninger.

Deilig fisk- og skalldyrsuppe med blåskjell, reker, ørret og røkt kolje Deilig fisk- og skalldyrsuppe med blåskjell, reker, ørret og røkt kolje

Har du alt du trenger?

Laks med quinoa

Hvis du er glad i fisk er laks med quinoa og avokadofyll noe du må prøve til middag!

Varmebehandlet avokado får en annen smak enn kald avokado. Sammen med laks og lime får du perfekt balanse i smakene. Varmebehandlet avokado får en annen smak enn kald avokado. Sammen med laks og lime får du perfekt balanse i smakene.


Ovnsbakt kylling med kikerter

En smaksrik og middelhavsinspirert kyllingmiddag med masse sunn, fargerik paprika, hvitløk og kikerter. Dette er en kyllingform som bakes i ovnen og er en flott hverdagsmiddag for hele familien!

En smaksrik og middelhavsinspirert kyllingmiddag med masse sunn, fargerik paprika, hvitløk og kikerter. En smaksrik og middelhavsinspirert kyllingmiddag med masse sunn, fargerik paprika, hvitløk og kikerter.

Handle middagen på nett og få det levert hjem:

Glutenfri mandelkake

Med mandelmel og ricotta blir denne glutenfrie kaken verdens saftigste! Og med deilig smak av appelsin og hvit sjokolade, blir det vanskelig å takke nei til bare et lite stykke til.

Husk dette til mandelkaken:


Glutenfrie scones 

Scones passer like godt med syltetøy som med salt pålegg - og det beste av alt, de lages på 1-2-3. Nyt nybakte, glutenfrie scones med marmelade og en kopp kaffe eller te.

Har du alt du trenger?