Slik kan du bruke yoghurt i matlagingen

Slik kan du bruke yoghurt i matlagingen

Slik har du aldri brukt yoghurt før! Yoghurt er både næringsrikt og godt, men trenger ikke bare nytes til frokost. Her får du tips til hvordan du kan løfte kjente retter med litt yoghurt.

Yoghurt kan du faktisk lage alt fra dipper til gjærbakst og kaker med. Bakverk blir ekstra saftige med syrnede meieriprodukter som yoghurt, mens i middagsretter og dipper kan de gi en rund og god smak. 

Saftige proteinrundstykker med yoghurt og cottage cheese

Lag saftige, proteinrike rundstykker toppet med en smakfull blanding av cottage cheese, gresk yoghurt og urter. Prøv dem som en litt sunnere frokost, lunsj eller mellommåltid etter trening. 

Hjemmelaget tomatsuppe med yoghurt 

Tomatsuppe er en middagsfavoritt og en suppe som er enkel å lage fra bunnen av. I denne oppskriften har vi hatt i yoghurt som gir en frisk og litt syrlig smak. Det bør absolutt prøves!

Frokostbowl med frukt 

Bowls av smoothie har blitt kjempe populært, men har du prøvd å lage yoghurt-bowl? Kickstart dagen med en fargerik og sunn frokost full av smak.

Yoghurt toppet med banan, blåbær, granola og bringebær smaker like godt på en travel hverdagsmorgen som en lat søndagsmorgen.

Havregrøt med yoghurt og bær

Havregrøt trenger ikke være en kjedelig affære. Denne varianten gjør at du holder deg mett lenge, og med frisk, enkel topping får du en fantastisk start på dagen.

Rør inn yoghurt eller biola i havregrøten rett før servering, da blir havregrøten fløyelsmyk!
7 tips til spennende topping på yoghurt

7 tips til spennende topping på yoghurt

Prøv en ny topping på yoghurten til en søt frokost eller deilig dessert! Når det kommer til topping er det bare fantasien som setter grenser.

Dessert med gresk yoghurt med vannmelon

Prøv en litt sunnere og enkel dessert med gresk yoghurt, frisk vannmelon, hakkede pistasjnøtter og honning toppet med frisk mynte. Passer også som et lett og friskt mellommåltid eller tilbehør til grillmat.

Kylling marinert i yoghurt

Har du prøvd å marinere kylling i yoghurt? Det gir et friskt og garantert saftig resultat. Sammen med ris og en deilig yoghurtdipp med sweet chili har du en rett som fort kan bli en ny favoritt på middagsbordet.

Lag en frisk yoghurtdip:

Tzatziki er en annen frisk yoghurtdipp med naturell yoghurt, agurk, hvitløk og sitronsaft. Prøv den til fisk eller kylling!

Bananpannekaker

Saftige og gode pannekaker med yoghurt, banan og havrergyn. Like gode til frokost som til kveldsmat eller i matpakken. 

Brune bananer er perfekt til pannekaker og bakst - de er nemlig ekstra søte og gode! Velg gjerne godt modne og single bananer i butikken om du vet du skal bruke dem i bakst.
Syv tips til å bruke opp overmodne bananer

Syv tips til å bruke opp overmodne bananer

Modne bananer er det perfekte utgangspunkt for både is, pannekaker, kake og smoothie. Scroll ned for gode tips!