Sommerens matnyheter 2024

Sommerens matnyheter 2024

Oppdatert 2. mai 2024
Er du klar for sol, varme og masse spennende sommer-nyheter i butikk? Sommerens matvarenyheter er på vei, og vi har plukket frem de beste til deg. Oppdag dine favoritter her.

Nyheter til grillen

Hva skal du grille i sommer? Fileter topper lista over nye grillprodukter i MENY. Trøffelmarinert indrefilet av svin har masse smak og er perfekt å servere med potetsalat og grillede grønnsaker. 

Vi kan også anbefale Folkets ytrefilet av svin Luisiana med smak av røyk, tomat, hvitløk, pepperrot og chili med søte, syrlige og varme smaker fra det sørlige USA.

Eller hva med Folkets Fårefilet marinert med en perfekt blanding av urter og hvitløk? Smaker knallgodt med grillede potetbåter og frisk salat. 

Pølser og burgere

I sommer handler det om mye smak! Jacobs Utvalgte lanserer en knallgod, lettrøkt urtepølse med Bedaost fra Ystepikene på Jæren. Nam!

På burgerfronten kommer MENY med sin egen BBQ marinerte svineburger. Salma lanserer også en ny og fresh lakseburger med thai curry. 

Har du prøvd Smash-burger? I utvalgte butikker får Smash-burger av norsk Angus. Smash-burger er en tynn burger som presses flat i stekepannen, slik at den får en smakfull stekeskorpe og blir raskt gjennomstekt.

Se alle nyhetene

Andre grillprodukter 

Har du grillet lammelår før? Folkets Lammelår skåret i skiver er marinert i en smakfull marinade av blant annet chili, hvitløk og kaffir limeblader. Veldig godt! 

Vi får også inn Lerøy laksefilet med kreolsk krydder og skinn i grillklar aluminiumsform. En smakfull krydderblanding som passer godt til det meste av tilbehør.

Nye tørstslukkere

Innenfor drikke kommer det ende spennede nyheter. Fun lanserer to nye sommersmaker; smågodt crocodiller og smågodt bubblizz. Altså faktisk smågodtsmak, men helt uten sukker. 

Apropos sukkerfritt, Fanta Exotic lanseres i en sukkerfri variant – Fanta Exotic Zero Sugar!

En av de største brus-nyhetene er kanskje Pepsi Max Electric Blue limited edition. Pepsi MAX Electric Blue er en perfekt forening av den velkjente gode cola-smaken fra Pepsi Max og en forfriskende smak av sitrus.

Nyheten Monster Ultra Peachy Keen byr på en saftig ferskensmak kombinert med Monsters hemmelige Energy Blend. Overraskende lett og uten sukker. 

YT kommer med en ny Limited Edition variant med ekstra mye protein for deg som drikker restutisjonsdrikker.  

Mer spennende drikke

Litago har jubileum og lanserer dermed en variant med smak av bursdagskake! Så alle kake-mumser, gled dere! Bendit lanserer en smoothie av Kiwi og Eple, som også inneholder ekstrat av spirulina. 

Den danske brusfavoritten Faxi Kondi inntrer MENYs butikker med to smaker på sine brus; original med smak av lime og sitron, og appelsinsmak.

Nyheter i iskremdisken

Ingen sommer uten iskrem-nyheter i butikk. Krone-is fyller 100 år og lanserer en jubileums-is, nemlig Krone-is Hipp Hurra. Dette er en Krone-is med jordbær- og vaniljesmak som har Hennig-Olsens hjemmelagde sjokoladesaus gjennom hele isen.

Daim balltop kommer i 6-pack denne sommeren, det samme gjør Sørlandsis Sjokopinne og Sørlandsis Salt Karamell. 

Sørlandsis lanserer også ispinner med jordbær og sjokoladeovertrekk i 10-pack, perfekt til barnebursdag. 

På liter-is fronten kommer Sørlandsis med en syrlig og frisk sommer-variant som vi gleder oss til, nemlig Sørlandsis Sitron som er norsk fløteis fra Sørlandet med sitron og hjemmelaget sitronsaus.

Se alle nyhetene

Nyheter i snacks og godishylla

Freia kommer med en ny plate; Melkesjokoladen med salt lakris. Denne er et must for lakris-elskere i sommer. 

Daim lanserer sin sommerhit; Daim Strawberry, en klassisk kombinasjon av sjokolade og jordbær som gjør denne daimsjokoladen perfekt for sommersesongen.

Karamell-spisere kan også glede seg for Dumle kommer med nyheten Summer Mix med bestselgeren Bringebær og nyhetene Blåbær og Pære. Sjokoladen er laget av 100% sporbar og ansvarlig produsert kakao. Dumle er også gelatinfri.

Kos og søtsaker

Dent lanserer noen heftige pastiller; sukkerfrie Dent Crush med smak av Popcorn Caramel og Cotton Candy. 

Alle har spist Gifflar fra Pågen, men nå kan du også smake Gifflar med Bringebær og Vanilje. Denne nyheten gleder vi oss til å jafse i oss på stranda i sommer.  

Vi vil også trekke frem kjeksen Oreo med en spennnede smakskombinasjon av Tiramisu og Vanilje. 

Nyheter - potetgull og chips

Kongen av nye chips-smaker; Sørlandschips introduserer Sørlandschips med smak av Pommes Frites krydder. Du får også se den originale Sørlandschips posen fra 1991 i butikkene i sommer. Nostalgi. 

Årets Sommergull fra Maarud er Grillet Løk og publikumsfavoritten Chili Cheese blir også å se i butikkene våre. 

Nytt på nøttefronten

Sunnspirasjon! Fra Grønn & Frisk kommer nyheten Pistasjnøtter som er ristede, usaltede pistasjkjerner og en god kilde til proteiner, fiber, B-vitaminer, E-vitaminer, fosfor, magnesium, og kalium.

Den lille nøttefabrikken kommer med to spennende nyheter; Nøtti Frutti sommer med sjokolade med bringbær, cashewnøtter, honningnøtter og peanøtter, og Spesial Grill med macadamia, cashew, mandler og peanøtter med smak av grill. 

Se alle nyhetene

Sommerens nyheter i ferskvaredisken

I ferskvarediskene våre byr vi på et stort utvalg spennnede produkter til grillen, parken og terrassen. 

Smashburger av Angus er kanskje vår største nyhet. Burgerne presses flate slik at du kan grille dem rakt på høy varme. Så kan du stable så mange av dem du vil oppå hverandre.

Du får også Angus Baguette i varmdisken, som er en baguett med Angussnadder og smeltet norsk cheddar. 

Så må vi trekke frem Sommerskinken vår fra Jæren Smak, så fersk og smakfull som du kan få nyskåret skinke. 

Se alle nyhetene

Litt sunnere nyheter

Grønn & Frisk lanserer tre nye produkter til grillmaten i sommer: 

  • Smaksrik pastasalat med grønnsaker og sesamdressing som er helt ferdig til å blandes. Kommer i praktisk serveringsskål som gjør det ekstra lettvint. 
  • Crispimix med  salatblanding av isbergsalat, kinakål, crispisalat og purre for litt ekstra smak. Vasket, kuttet og spiseklar.
  • Rød babyleaf mix med fargerike små salatblader med aromatisk og mild smak. Ferdig vasket og spiseklar.

I tillegg vil vi nevne Julius (polar)brød. Et saftig og mykt brød uten hele korn som passer perfekt til matpakken. 

Nyhet! Ferske minigrønnsaker - perfekt tilbehør til hverdag og fest

Nyhet! Ferske minigrønnsaker - perfekt tilbehør til hverdag og fest

Nå finner du noen spennende, små nyheter i frukt- og grøntavdelingen; en helt ny serie friske minigrønnsaker! Med knasende sprø minigulrøtter, polkabeter, minimais og squash kan du løfte enhver rett. Se våre tips!

Nyheter fra Palett 

Palett ønsker å gjøre næringsrik, digg mat lett tilgjengelig - slik at du kan få påfyll av god energi, selv om du er på farten eller bare har lite tid hjemme. Du finner Palett i utvalgte MENY-butikker.

Sammen med kokker og ernæringseksperter har de utviklet en rekke produkter som både er gode og gode for deg. 

Prøv Havregrøt med eple og kanel, Havre- og Chiagrøt med bringebær og lime og ikke minst Yoghurt med rørt mango og hjemmelaget granola. Nam!

Palette lanserer også Asiatisk Wrap og Cæsarwrap som metter når du er på farten. 

Ny serie UNDERtøy

En serie med mykt og komfortabelt undertøy, laget av utvalgte stoffer og materialer som kjennes behagelige mot huden.

Plaggenes enkle snitt og rene design gir en optimal passform. Den gode kvaliteten sørger for at formen holder seg, i vask etter vask.

Emblem
Viskose av bambus er fibre som er skånsom mot følsom hud. Bambus benyttet i plaggene til Under er dyrket uten sprøytemidler. Bambusen trenger kun regnvann og vannes derfor ikke kunstig. Bambus er en rasktvoksende fornybar ressurs.

Serien inkluderer:

  • T-skjorte i sort og hvitt (herre)
  • Sort booxershorts (herre)
  • BH med padding i sort og hvitt (dame)
  • Sort truse (dame)

Under fører også sorte og hvite unisex-sokker. Begge farger fås som ankelsokker og vanlige sokker. 

Se alle nyhetene