7 forretter til nyttårsaften
En tommelfingerregel er å servere en lettere forrett til en tyngre hovedrett, og omvendt. Vær også bevisst mengden forrett oppmot hvor mektig hovedrett du serverer. Forretten skal friste til mer, ikke gjøre deg mett.
Forretter som kan serveres før en tyngre hovedrett
Her får du noen gode tips som kan passe før en hovedrett med rødt kjøtt eller vilt.
1. Laksetartar
En mild tartar av rå lakseloin, røket laks og litt revet sitronskall. Vi serverer den med fyldig Røros rømme, rogn, rødløk og sennepssaus.
2. Hummersuppe
En liten porsjon kremet hummersuppe passer godt en sen vinterkveld. Server gjerne med fersk baguette.
3. Blinis med løyrom
Blinis med løyrom kan du servere som fingermat, eller som en av flere små retter. Små munnfuller til de store anledninger.
4. Østers
Nydelig, enkel og ren mat som passer utmerket før hovedretten. Du kan også servere dem med presset sitron.
Forretter som kan serveres før en lett hovedrett
Skal du servere en lettere hovedrett, som hummer eller kalkun, kan forretten godt være noe som metter litt og er rik på smak. Hva med en av disse:
5. Bakte beter med chevrekrem
Fingertykke skiver av bakte beter på en seng av chevre blandet med fyldig rømme. Vi topper med pistasjnøtter for ekstra god smak og crunch.
6. Burrata med parmaskinke
En italiensk favoritt er kremet burrata med salt skinke og lune, bakte tomater.
7. Bruk rester av julemat til forrett
Har du mye ribbe, pinnekjøtt eller annen julemat til overs? La julematen få nye smaker og bli til en lekker forrett før nyttårsmiddagen.