7 enkle forretter til nyttårsaften
Veldig ofte spiller kjøtt som kalkun, reinsdyr og biff hovedrollen på nyttårsaften, og derfor serveres ofte fisk og skalldyr som forretter.
Hvilke forretter passer til kalkun?
Kalkun er en forholdsvis lett hovedrett som tåler en litt kraftigere forrett og dessert.
Kalkun passer sammen med de fleste andre smaker, og kan fint serveres etter en forrett med julens fisk som for eksempel rakfisk, sild eller røkelaks.
1. Lefserull med røkelaks
Lefserull med laks og kremost passer perfekt som en lett og velsmakende forrett. Disse lefserullene er fylt med røkelaks, snøfrisk og frisk dill, og kan fint lages i god tid før selskapet.
2. Hummersuppe
Hummersuppe er en god forrett på nyttårsaften dersom du ikke skal ha hummer til hovedrett. Server en smakfull og kremet suppe som forrett - husk godt brød til!
3. Asparges med gravlaks
En enkel forrett som garantert blir en suksess. Den lages raskt, og du kan godt lage den i god tid før nyttårsmiddagen.
4. Sashimi av laks
Nydelig, enkel og rask mat som passer utmerket før hovedretten. Lag enkelt med laks av sashimikvalitet, ponzusaus, syltet ingefær og ristede sesamfrø.
5. Hummersalat med mango
En frisk forrett med hummer, mango og avokado. En enkel og god måte å servere hummer på - et godt valg før både biff, kalkun og and!
6. Bruschetta med gorgonzola
En spennende og litt annerledes bruschetta med blåmuggost, druer, honning og balsamico. En fest for smaksløkene med en perfekt blanding av søtt og syrlig, som imponerer gjestene!
7. Klassisk løksuppe
En deilig hjemmelaget suppe av gode råvarer blir sjelden feil. Lag en deilig og varmende fransk løksuppe gratinert med brød og ost som forrett.
Bruk rester av julemat til forrett
Har du mye ribbe, pinnekjøtt eller annen julemat til overs? La julematen få nye smaker og bli til en lekker forrett før nyttårsmiddagen.