7  forretter til nyttårsaften

7 forretter til nyttårsaften

Lurer du på hvilken forrett du skal servere på nyttårsaften? Her gir vi deg tips til forskjellige forretter som passer godt på nyttårsaften og andre fester.

En tommelfingerregel er å servere en lettere forrett til en tyngre hovedrett, og omvendt. Vær også bevisst mengden forrett oppmot hvor mektig hovedrett du serverer. Forretten skal friste til mer, ikke gjøre deg mett.

Forretter som kan serveres før en tyngre hovedrett

Her får du noen gode tips som kan passe før en hovedrett med rødt kjøtt eller vilt.

1. Laksetartar

En mild tartar av rå lakseloin, røket laks og litt revet sitronskall. Vi serverer den med fyldig Røros rømme, rogn, rødløk og sennepssaus.

2. Hummersuppe

En liten porsjon kremet hummersuppe passer godt en sen vinterkveld. Server gjerne med fersk baguette.

3. Blinis med løyrom

Blinis med løyrom kan du servere som fingermat, eller som en av flere små retter. Små munnfuller til de store anledninger.

4. Østers

Nydelig, enkel og ren mat som passer utmerket før hovedretten. Du kan også servere dem med presset sitron.

4 forslag til nyttårsmeny

4 forslag til nyttårsmeny

Kun det beste er godt nok på årets siste aften, men hva er de beste rettene og hvordan setter man dem sammen? Her har vi satt sammen flere forslag til 3 retters menyer med kalkun, hummer, ytrefilet, andebryst og reinsdyr som hovedrett.

Forretter som kan serveres før en lett hovedrett

Skal du servere en lettere hovedrett, som hummer eller kalkun, kan forretten godt være noe som metter litt og er rik på smak. Hva med en av disse: 

5. Bakte beter med chevrekrem

Fingertykke skiver av bakte beter på en seng av chevre blandet med fyldig rømme. Vi topper med pistasjnøtter for ekstra god smak og crunch.

6. Burrata med parmaskinke

En italiensk favoritt er kremet burrata med salt skinke og lune, bakte tomater. 

Har du tørt brød? Topp det med chevre og stek i ovnen. Topp med honning og noen nøtter. Dette blir veldig god fingermat, eller kan serveres som én av flere små retter til forrett.

7. Bruk rester av julemat til forrett

Har du mye ribbe, pinnekjøtt eller annen julemat til overs? La julematen få nye smaker og bli til en lekker forrett før nyttårsmiddagen. 

Flere oppskrifter med rester av julematen:

Desserter til nyttårsaften

Desserter til nyttårsaften

Lurer du på hvilken dessert du skal servere på nyttårsaften? Vi har plukket ut populære oppskrifter og enkle tips til ferdig nyttårsdessert som passer etter festmiddagen.