Hyttematen som lager seg selv

Hyttematen som lager seg selv

Vil du ha tid til å nyte hytteturen uten å måtte streve over grytene dagen lang? Vi tipser om smart mat som metter mange og gir lite oppvask.

Planlegg maten på forhånd

Hvis du skal lage større måltider, er det en god idé å lage noe av maten på forhånd. Da sparer du tid på matlaging i ferien, og kan heller bruke dagene til å kose deg sammen med venner og familie.

  • Lag vaffelrøren hjemme
    Ta med røren på en tom melkekartong med skrukork. Da blir det enkelt å lage vafler uten søl eller oppvask!
  • Lag pastasaus, suppe eller grytebaser hjemme
    Har du begrenset med kokemuligheter på hytta? Lag grytebasen, suppe eller pastasaus hjemme og ha over i en passende beholder.
Lag suppe på forhånd og hold den varm på termos. Kommer dere frem på hytta sent på kvelden så er maten allerede klar.

Prøv disse ferske suppene:

Enkel mat som metter mange

Det er mange fordeler med å lage gryteretter, og på en enkel hytte er det utvilsomt en fordel at det ikke blir alt for mye oppvask. 

Gryteretter er også godt egnet til å mette mange munner, enten det er til storfamilien eller venneflokken. Prøv noen av disse deilige gryterettene:

Har du gjester på besøk og vil servere noe godt, vil denne elgsteken med røstipoteter falle i smak hos alle.

Store kjøttstykker som skal langtidsstekes holder til middag et par dager. Da sparer du tid på kjøkkenet og kan heller kose deg i solveggen.
Påskens store handleliste

Påskens store handleliste

Mye å planlegge før påskeferien? Vi er her for deg! Vi har laget en handleliste over det viktigste du må huske på - både til frokost, middag og påskeegget.

God mat som lager seg selv

Alt som gjør seg selv i ovnen på lav varme over lang tid er helt topp på hytta. Sett grønnsaker og poteter i en langpanne, og ha en stek på toppen. Dra på skitur mens middagen lager seg selv!

Det finnes også mange spennende varianter av lammesteken. Hva med en liten vri? Prøv for eksempel bresert lammeskank eller lam med deilig smak av Provence.

Lag et tapas/ koldtbord med restematen, så slipper du at kjøleskapet fylles opp.

Enkel helgemat på hytta

Det trenger ikke bare være gryteretter og steker som er enkelt på hytta. Det er mange populære helgefavoritter og godsaker til barna som man kan tilberede enkelt på hytta eller ta med hjemmefra. 

Pitapizza er superenkelt, raskt og godt. Fordel pizzasaus på pitabrød og legg på ost, grønnsaker og ønsket topping. Pitapizza er superenkelt, raskt og godt. Fordel pizzasaus på pitabrød og legg på ost, grønnsaker og ønsket topping.

Gratinert mat er enkelt fordi det kan tilberedes til mange i langpanne i ovnen. Lasagne og nachos er populære helgeretter. 

Pasta og pizza er svært lettlagde favoritter - og begge deler kan varieres i det endelige. Pizza kan lages enkelt av tortillabunner og pita. 

Tacofredag kan du ha på hytta også! Taco behøver slett ikke være komplisert. Denne tacogryten passer til hele familien, og som nærmest lager seg selv.

Enkel frokost og kveldsmat

Det er mange enkle retter som smaker deilig som familievennlig frokost eller som noe søtt på kvelden.

Her er pannekaker noe enkelt og godt å by på. Enkelt å lage til mange, elsket av store og små og godt til frokost, lunsj, middag og kvelds.

Langpannekaker er perfekt for deg som skal lage pannekaker til mange. Da slipper du å steke pannekakene enkeltvis, og sparer både tid og energi. Godt blir det også! Perfekt til middag eller lunsj, og vil imponere både store og små.

Server gjerne med en frisk grønn salat ved siden av.

Lite tid til å lage mat? Kjøp ferdige middagsbaser eller lag hjemme før du drar på hytta. Tilsett kjøtt eller lag helt ferdig så du kun trenger å varme opp.

Rask og enkel middag: