Kvikk Lunsj - hele Norges tursjokolade

Kvikk Lunsj - hele Norges tursjokolade

Ingen tur uten Kvikk Lunsj! Søt sjokolade med knasende sprø kjeks er perfekt til rastepausene eller som en ekstra motivasjon til å komme til seg helt til toppen av bakken eller fjellet. Slik ble den ikoniske sjokoladen til!

Helt siden sjokoladen ble lansert i 1937, har Kvikk Lunsj hatt en helt unik plass i nordmenns hjerte som hele Norges tursjokolade. 

Men hvordan ble sjokoladen til, hvorfor ble den en så utpreget tursjokolade og hvilken fugl er det på Kvikk Lunsjen? 

God mat til påsketuren

God mat til påsketuren

En tur med familien i påskesola krever ekstra god mat. Her finner du maten som bør være med i sekken, gode tips og oppskrifter på turmat som passer til påskens turer på fjellet, i skogen eller i nærområdet.

Historien bak Kvikk Lunsj

Det sies at Freias grunnlegger, Johan Throne Holst, rotet seg bort i marka sammen med en forretningsforbindelse. Turkameraten klaget over at Throne Holst ikke hadde tatt med sjokolade på turen.

Dette var noe Throne Holst tydeligvis aldri glemte, for noen tiår senere kom Kvikk Lunsj til verden.

Kvikk Lunsj kom til verden i 1937, en tid hvor tilgangen på næringsrik mat ikke var en selvfølge. Det ble faktisk sagt at denne sjokoladen hadde samme næringsverdi som ett egg og to stykker brød med smør.

Det spørs nok om dagens ernæringseksperter stiller seg bak akkurat den påstanden, men å kose seg med en velfortjent Kvikk Lunsj på tur er fortsatt en stor del av turopplevelsen for nordmenn flest.

Emblem
Visste du at Kvikk Lunsj ble tilpasset lommen på den klassiske, røde anorakken som var superpopulær på 30-tallet?

Ikonisk design og utforming

Designet på Kvikk Lunsj har vært nærmest uforandret helt siden lanseringen. De tre fargesterke stripene i rødt, gult og grønt har vært der siden dag én. 

Hvilken fugl er det på Kvikk Lunsj?

Fuglen du ser på sjokoladen kalles Freia-storken. Den stammer fra en konkurranse i 1907, og har siden da vært et kjennemerke på all Freia-sjokolade.

Er Kvikk Lunsj formet som et skispor?

Det er faktisk en tilfeldighet at sjokoladen kan se ut som et skispor, selv om mange har trodd sjokoladen er utformet slik med vilje. 

Utformingen gjør at sjokoladen lett å brekke og enkel å spise ute - selv i kaldt vær. Siden Kvikk Lunsj er en utpreget tursjokolade, er det kanskje ikke rart mange har lagt merke til likhetene når de tar en rastepause fra nettopp skituren. 

Påskequiz med spørsmål og svar

Påskequiz med spørsmål og svar

Utfordre venner og familie med quiz i påsken! Utfordre med en felles hjernetrim til påskefrokosten, eller test deg selv med 15 spørsmål og svar i denne påskequizen.

Visste du dette om Kvikk Lunsj?

En sjokolade med så lang fartstid har mye god historie. Visste du dette om tursjokoladen? 

  • Under vinter-OL i 1952 ble det solgt utrolige 10 millioner Kvikk Lunsj!
  • De første 10 årene ble Kvikk Lunsj ble laget med mørk sjokolade.
  • Det har vært lansert tre limited editions av Kvikk Lunsj: en med blåbærsmak, en med appelsinsmak og den siste med mørk sjokolade, akkurat som originalen fra 1937.
  • Hvert eneste år blir det produsert 50 millioner Kvikk Lunsj.
  • Vi spiser i gjennomsnitt 9 Kvikk Lunsj hver i året.
  • ... Og hele 5 av dem spises i påsken!
Emblem
Kvikk Lunsj er ikke bare perfekt på tur, men også deilig til kaffen hjemme og på hytta. Har du prøvd å dyppe en bit i kaffen?