Alt du trenger å vite om lillasjampo

Alt du trenger å vite om lillasjampo

Har den perfekte hårfargen du elsket da du dro fra frisøren blitt blass og gul? Du trenger heldigvis ikke å hastebooke en ny frisørtime. Bruk lillasjampo for å få den friske, fine fargen tilbake!

Om du nylig har stripet, bleket eller lysnet håret, virker det kanskje rart å skulle bruke en lillafarget shampoo. Hva gjør egentlig lillasjampo med håret, og hva er forskjellen mellom sølvsjampo, blå- og lillasjampo? Her er alt du trenger å vite!

Hva hjelper lillasjampo med?

Har du blondt, stripet, lysfarget eller grått hår, bør lillasjampo og -balsam definitivt bli en del av hårpleierutinen din.

De lilla pigmentene i produktene bidrar nemlig til å nøytralisere uønskede varme og gule toner i håret. Resultatet er en friskere, klarere farge.

Forskjellen på lillashampoo, blåshampoo og sølvshampoo

Det er ikke alltid like lett å navigere i junglen av fargede shampoer. Felles for lilla-, blå- og sølvshampoo er at de brukes til å fjerne varme toner i håret. Men mens sølvshampoo er et annet navn for lillashampoo, fungerer blåshampoo på en litt annen måte.

Tenk på det klassiske fargehjulet. Fargene som er plassert rett ovenfor hverandre er komplimentærfarger som nøytraliserer hverandre.

Siden lilla er plassert direkte ovenfor gul, vil lilla pigmenter eliminere gule toner. Blå vil dermed nøytralisere oransje toner.

Har du gule toner i håret, er det lillashampoo som gjelder. For brunetter med oransje toner i håret, kan blåshampoo være rett alternativ.

Slik bruker du lilla shampoo

Lillashampoo brukes på samme måte som vanlig shampoo, hvor du gjør håret vått og masserer inn sjampoen i hodebunnen og fordeler i håret, før den skylles ut. Du trenger ikke bruke annen shampoo i tillegg. 

Har du mye gulskjær i håret? La Define Pure Blonde Shampoo sitte i håret i 10-20 minutter før du skyller ut og vasker håret på vanlig måte.

Hvor lang tid tar det før man ser resultater?

Define Pure Blonde Shampoo og Balsam virker allerede ved første vask. Har du mye gule toner i håret, vil fargen bli enda klarere over tid.

Du kan bruke produktene hver gang du vasker håret – uten bekymring for at håret blir mørkt, tørt eller lilla.

8 gode tips for tørt hår

8 gode tips for tørt hår

Finnes det håp for tørt og livløst hår? Ja visst! Vi har samlet 8 fakta og noen ekstra tips for å gjøre matt og brusete hår velpleiet og sunt igjen.

Husk pleiende balsam til blondt hår 

Blondt hår trenger også masse fuktighet - særlig hvis det er bleket, stripet eller lystonet! Derfor bør du velge en lilla shampoo med pleiende og fuktighetsbevarende ingredienser, som Define Pure Blonde Shampoo.

Bruk den sammen med Define Pure Blonde Balsam, for forsterket fargeeffekt og ekstra pleie.

Frisk opp det blonde håret hjemme: