Slik lager du skalldyrfat
Skalldyr er sosial mat som er enkel å servere. Men hvor mye trenger man per person og hva slags tilbehør passer til? Her er alt du må vite for å lykkes med skalldyrfatet.
Et skalldyrfat bør by på flere typer skjell og skalldyr, slik at alle finner noe de liker. Reker er en sikker vinner, men hummer, kongekrabbe, sjøkreps og blåskjell er også noe som faller i smak hos de aller fleste.
Skalldyrfat til 4 personer
- 2 stk små hummer
- 2 stk kongekrabbebein
- 4 stk sjøkreps (eller 8 stk krabbeklør)
- 2 krabbeskjell (delt i to)
- 500 g reker
Få alt du trenger levert hjem:
Slik gjør du:
- Del hummeren i to på langs. Fjern paven og ”tarmen”. Knekk opp klørne.
- Del kongekrabben i leddet og del hver bit i to på langs.
- Del krabbeskjellene i to. Del dem midt på slik at kjøttet blir liggende pent i skallet.
- Dekk et stort fat med knust is. Dander skalldyrene. Topp med reker og pynt med dill, sitron, limebåter og skiver av grapefrukt.
- Server skalldyrfatet med brød, aioli eller majones og kalde sauser.
Et flott skalldyrfat er ordentlig sosial kosemat!
Hvor mye skalldyr beregner man per person?
Totalt skal man beregne ca 500 g per person - uansett hvor mange typer skalldyr du serverer.
- Serverer du kun hummer, trenger du 1 hummer per person.
- Servere hummer og reker? Da trenger du 250g hummer (1/2 hummer) og 250g reker per person.
- Hummer, reker og østers? Da trenger du ca 150g hummer, 200g reker og 2-3 østers per person.