Myter og fakta om trening og forbrenning
Myte 1: «Du må trene minst en time før fettforbreningen begynner»
Nei da, helt feil! Vi brenner fett hele døgnet; enten du sover, sitter, går eller løper. Det er kun hvis du trener, for eksempel løper med maksimal fart i noen sekunder, at du ikke forbrenner fett. Faktisk kommer mesteparten av energiforbruket ditt pr. døgn fra fettforbrenning.
Myte 2: «Lange treningsøkter med lav intensitet er den mest effektive måten å forbrenne fett på»
Ikke helt riktig denne, selv om det er en seiglivet myte. Vi har sagt at du forbrenner fett hele tiden, og for å få en høy fettforbrenning og høy total fobrenning, er det smart å ta i slik at intensiteten blir ganske høy. Det gir større forbrenning og gjør at du ikke trenger å trene så lenge for å få gode effekter.
Det er imidlertidig lurt å variere intensiteten slik at treningen og formforbedringen gir deg et overskudd både fysisk og mentalt.
Myte 3: «Treningen har ikke skikkelig effekt hvis du ikke blir sliten»
Glem gymnastikklæreren fra 80-tallet. Hvor sliten du er etter treningen, kommer an på hva slags treningsøkt du har gjennomført. Trener du kjempeeffektive intervaller, kommer du sikkert til å være sliten, men i de fleste treningene får du verken "blodsmak" i munnen eller blir helt utkjørt.
Myte 4: «Jeg får store lår av sykling»
Når du sykler bruker du store muskelgrupper; sete, lår og legger. Sykling er kondisjonstrening, så du blir mer utholdende, men ikke spesielt mye sterkere eller større. Noen vil oppleve at de får mer "definerte" lår og legger av syklingen. Det er fordi du reduserer fettmassen og opprettholder/øker muskelstørrelsen noe i beina. STORE lår får du imidlertidig ikke, fordi utholdende muskler er relativt tynne.
Myte 5: «Muskler veier mer enn fett»
Ja! Men ikke så veldig mye mer. Entelte tror at muskler veier 2-3 ganger så mye som fett. men riktig svar er at muskler veier ca. 20% mer.