Slik steker du kjøttdeig

Slik steker du kjøttdeig

Aldri mer dvassen, grå og smakløs kjøttdeig. Slik steker du kjøttdeigen for best resultat!

Vi nordmenn er storforbrukere av kvernet kjøtt som kjøttdeig og karbonadedeig. Det er enkelt og raskt å lage og kjøttdeigens muligheter er uendelige. Helst bruker vi det i taco, på pizza, til pasta og i gryteretter. 

Hva er forskjellen på karbonadedeig og kjøttdeig?

Hva er forskjellen på karbonadedeig og kjøttdeig?

Står hamburger, pastagrateng, kjøttkaker, lasagne eller taco på menyen? Felles for de alle er at de inneholder kvernet kjøtt – men før du skriver opp ”kjøttdeig” på handlelisten kan det være lurt å tenke over et par ting.

Slik steker du kjøttdeigen riktig:

  1. Forvarm stekepanna med litt olje, smør eller en kombinasjon av begge to.
  2. Del kjøttdeigen i mindre biter og stek litt og litt (hvis du legger alt oppi med en gang vil panna kjøles ned og kjøttet bli kokt).
  3. Ikke hakk i kjøttet med en gang, vent til det har fått litt farge.
  4. Kjøttdeigen er ferdigstekt etter 2-3 minutter og den skal være gjennomstekt.

Med denne metoden blir tacofredagen – eller hvilket som helst annet måltid med kjøttdeig – mye bedre! Prøv bare selv.

Hos MENY finner du et stort utvalg av typer kjøttdeig:

Unngå kokt kjøttdeig

De aller fleste tar frem stekepanna, slenger kjøttdeigen oppi, skrur plata på full guffe og begynner å hakke løs. Resultatet blir kokt kjøttdeig.

- Denne snarvei-metoden gjør at kjøttet varmes langsomt opp og begynner å slippe vann, proteinene trekker seg sammen og fibrene i kjøttet mister vann. Til slutt ender du opp med en grå kjøttdeig uten særlig smak. Med andre ord får du kokt kjøttdeig – som verken er sunt eller godt, tipser Roar Sjåvåg, kokk og medlem i MENY-Lauget. 

En stekepanne med tykk bunn er best egnet til å steke kjøttdeig, helst en jern- eller stålpanne.
Kjøttdeig er er kjapt, lettvint og allsidig. Og viktigst, perfekt i taco. Kjøttdeig er er kjapt, lettvint og allsidig. Og viktigst, perfekt i taco.