Slik steker du kjøttdeig
Vi nordmenn er storforbrukere av kvernet kjøtt som kjøttdeig og karbonadedeig. Det er enkelt og raskt å lage og kjøttdeigens muligheter er uendelige. Helst bruker vi det i taco, på pizza, til pasta og i gryteretter.
Slik steker du kjøttdeigen riktig:
- Forvarm stekepanna med litt olje, smør eller en kombinasjon av begge to.
- Del kjøttdeigen i mindre biter og stek litt og litt (hvis du legger alt oppi med en gang vil panna kjøles ned og kjøttet bli kokt).
- Ikke hakk i kjøttet med en gang, vent til det har fått litt farge.
- Kjøttdeigen er ferdigstekt etter 2-3 minutter og den skal være gjennomstekt.
Med denne metoden blir tacofredagen – eller hvilket som helst annet måltid med kjøttdeig – mye bedre! Prøv bare selv.
Hos MENY finner du et stort utvalg av typer kjøttdeig:
Unngå kokt kjøttdeig
De aller fleste tar frem stekepanna, slenger kjøttdeigen oppi, skrur plata på full guffe og begynner å hakke løs. Resultatet blir kokt kjøttdeig.
- Denne snarvei-metoden gjør at kjøttet varmes langsomt opp og begynner å slippe vann, proteinene trekker seg sammen og fibrene i kjøttet mister vann. Til slutt ender du opp med en grå kjøttdeig uten særlig smak. Med andre ord får du kokt kjøttdeig – som verken er sunt eller godt, tipser Roar Sjåvåg, kokk og medlem i MENY-Lauget.
Imponer selskapet med perfekt stekt kjøttdeig og en av disse oppskriftene: