Coffee of the World er kaffeserien som gir deg gode smaksopplevelser og aromaer fra utvalgte produsenter.
En serie med spennende smaker som tar deg med på en reise fra blant annet Rwanda og Papua Ny-Guinea til Peru og Costa Rica. Fellesnevneren er et fokus på høy kvalitet og eksotiske smaker preget av jordsmonn og klima.
Den norske kaffen er kjent for å være lysere brent enn kaffe man finner i Sør-Europa og USA. Lysbrente bønner har en kort brennetid, og er kjent for å gi syrlig kaffe. Lysbrent kaffe kommer ofte fra det sørlige Afrika. Kaffe herfra beskrives gjerne som fruktig, floral, saftig og syrlig.
Tar du en titt på verdenskartet, vil du oppdage at all kaffe i hovedsak dyrkes i et belte rundt jordens ekvator. Det er i denne fruktbare klimasonen kaffeplanten trives aller best – og de ulike landene, områdene og plantasjene danner utgangspunktet for opprinnelsesspesifikasjonene vi merker kaffen vår med.