Spekemat

Speking av kjøtt er en gammel tradisjon i Norge, som trolig stammer fra før Vikingtiden. Spekingen sikret kjøttet god holdbarhet i tillegg til den karakteristiske, modnede smaken. Når vi snakker om spekemat, skiller vi i hovedsak mellom spekepølser, som salami, fårepølse, pepperoni eller chorizo, og speking av hele kjøttstykker, som f.eks. spekeskinke eller fenalår. Speking av fisk og pinnekjøtt er også eksempler på spekemat. Hos MENY finner du et stort utvalg av norske bestselgere, lokale matskatter, og utenlandske spesialiteter som spansk serranoskinke, italiensk parmaskinke eller ungarsk kolbazs. Anledningene for å nyte spekemat er mange. Blant annet er spekemat perfekt som forrett med melon eller asparges, som tilbehør til ostefatet, rømmegrøten eller potetlefsa, som topping på pizza, biter i omeletten eller sprøstekt i suppa. La deg friste av våre mange varianter, og smak deg frem til dine favoritter.