Redd overskuddsmat hos MENY via TGTG Se video

Redd overskuddsmat hos MENY via TGTG

Publisert 15. januar 2018
Vi tar kampen mot matsvinn alvorlig og hver dag gjør våre butikker en innsats for å unngå og kaste mat. Derfor har MENY som første dagligvarekjede inngått et samarbeid med Too Good To Go (TGTG) for å redde tonnevis av mat som er til overs.

MENY og Too Good to Go

Som kunde på MENY skal man alltid finne et stort utvalg ferske varer hele dagen. Nystekte brød og kaker, nygrillet kylling, varm mat fra varmeskapet og fersk fisk. 

Dette kan til tider være en utfordring når vi samtidig streber etter 100 % utnyttelse av maten, og ikke ønsker å kaste det som kan og bør spises.

Det er her Too Good To Go kommer inn i bildet. TGTG er en brukervennlig app der kunden kan kjøpe mat som er til overs. 

MENY er den første dagligvarekjeden som inngår et samarbeid med TGTG! 

- Denne avtalen redder mye mat som ellers ville ha blitt kastet. Etterspørselen etter grønne løsninger øker og forbrukerne ønsker virkelig å skåne miljøet og samtidig spare penger, sier grunnlegger av TGTG, Sophie Wiik.

Kjøp en forundringspose i appen, og hent i butikken i angitt tidsrom. Kjøp en forundringspose i appen, og hent i butikken i angitt tidsrom.

Gøy å redde miljøet

MENY startet med å teste ut løsningen på tre av sine butikker i Oslo, og nå er TGTG lansert i over 50 butikker! 

- Testingen vi gjorde viste oss at dette er noe kundene våre vil ha. Pakkene med dagens rester blir revet bort så snart vi har fått lagt de ut på nett, sier MENY-sjef Vegard Kjuus.

Her føler folk at de gjør noe morsomt samtidig med at er med på å hindre matsvinn.

- Dette er bare en av mange ting vi gjør for å redusere matsvinn. Vi har hatt stor suksess med ordninger som nedprising av varer med kort holdbarhetstid og mulighet til å kjøpe gårsdagens brød. Men dette er uten tvil et av de mest populære tiltakene, sier han.

Det er ventet at flere butikker vil starte opp med appen. Sjekk i TooGoodToGo appen om din lokale MENY-butikk er med!

Forundringspakke

Kundene som bestiller mat via appen får ikke vite hva de bestiller. Innholdet varierer fra dag til dag og man kan ikke reservere seg mot spesielle typer matvarer. Etter at man har betalt for maten får man oppgitt et tidspunkt for henting.

To Good too Go er svært populært blant kundene på MENY Bjølsen To Good too Go er svært populært blant kundene på MENY Bjølsen
- Det er overraskelsen som gjør det ekstra morsomt å bruke appen. Den ene dagen er det lammesteik og neste dag er det en deilig grønnsaksrett som er i matpakken.

- Selv spiser jeg for eksempel ikke kjøtt, men da er det en kjøttglad venn som får seg en overraskelse, sier Sophie Wiik.

Bli med oss i kampen mot matsvinn! 

Last ned appen her og sjekk ut om din lokale MENY-butikk har noe godt å by på neste gang du blir sulten! 

Dette gjør MENY for å redusere matsvinn i butikk

Dette gjør MENY for å redusere matsvinn i butikk

Matsvinn er et stort miljøproblem. Alle i verdikjeden har et ansvar. I MENY har vi innført en rekke tiltak med mål om å kaste 50 prosent mindre mat i butikkene våre innen 2025.