Dette er MENY-Lauget

Dette er MENY-Lauget

MENY-Lauget består av våre egne kokker og eksperter, som har fått i oppdrag å lete, lukte og smake seg frem til særegne lokale matskatter.

Vi i MENY bestemte oss i 2011 for å kartlegge og løfte norsk lokalmat. Da samlet vi engasjerte matarbeidere i MENY til et laug, som siden har reist landet rundt på jakt etter verdifulle matskatter, som får plass i butikkhyllene våre.

Bli med på jakten og spør etter utvalget av matskatter i din lokale MENY-butikk eller se de her

Medlemmene i lauget jobber til daglig i MENY og er matarbeidere med et glødende engasjement for sitt fag. De er kokker, butikkslaktere, pølsemakere og ostenerder. 

De representerer alle regionene i landet og er matfaglige rådgivere for MENY-butikkene i sitt område. 

Medlemmene i Lauget er MENY-ansatte som har et glødende engasjement for sitt fag. Medlemmene i Lauget er MENY-ansatte som har et glødende engasjement for sitt fag.

- Vi heier på produsenter med lidenskap for faget, som leverer et solid håndverk, som sørger for mangfold og skaper smaker vi ikke ville vært foruten, forteller Espen Lie, leder av MENY-Lauget. Disse produsentene forvalter en viktig kulturarv og gjør landet vårt rikere. 

Klar lokal identitet

MENY-Lauget finner produsentene som ikke bare vil lage Norges, men verdens beste ost. Vi leter etter produsenter som tar vare på særnorske tradisjoner, som klippfisk og reinsdyr, og ser samtidig etter de som tør å sprenge nye grenser.

En matskatt kan være en lettsaltet skinke, et knasende flatbrød eller en god potet, og den kan komme fra en liten eller en stor produsent.   

Den unike kvaliteten ved akkurat dette produktet i kombinasjon med klar lokal identitet og en god historie, gjør at det fortjener å bli kalt en matskatt.

Vi har funnet over 2500 produkter fra rundt 450 lokale produsenter – og jakter fremdeles. Slik bidrar vi i MENY til et bredt mangfold og det største utvalget du finner i butikk.

Vi deler troen på at den som spiser bedre, lever bedre.

Min høst: Espens favoritter

Min høst: Espens favoritter

Når sjefen for MENY-lauget, Espen Schøning Lie, får fatt i høstens krabber, e...