Kast lyspærer og batterier hos MENY

Kast lyspærer og batterier hos MENY

Et lite batteri eller lyspære kan gjøre stor skade når det ikke håndteres riktig. Kast derfor aldri gamle batterier og lyspærer i restavfallet.

Hvor kaster man egentlig batterier og lyspærer? Spørsmålet dukker gjerne først opp når man står der med de brukte batteriene fra fjernkontrollen, eller lyspæren som ikke virker. 

Svaret er heldigvis enkelt og veldig tilgjengelig; Du kan nemlig kaste alt av batterier, lyspærer, lysstoffrør og småelektrisk som skjøteledninger i din lokale MENY-butikk.

Returpunktet finner du ofte rett ved pantemaskinen. Her er det også merket hva du skal kaste hvor. Returpunktet finner du ofte rett ved pantemaskinen. Her er det også merket hva du skal kaste hvor.

EE-avfall du kan levere hos MENY

Hva kan man egentlig kaste hos oss? En fin huskeregel er at om vi selger det, tar vi det også i mot. 

  • Batterier (alle typer husholdningsbatterier)
  • Sikringer
  • Lyspærer
  • Lysstoffrør
  • Småelektrisk (f.eks skjøteledninger)

Avfallet trenger ikke ha samme merke eller modell som produktene vi selger i butikken. På returpunktet er et AA-batteri et AA-batteri, og du kan trygt levere alle typer husholdningsbatterier på våre returpunkt - uavhengig av merke og modell. 

Emblem
Lyspærer og batterier inneholder flere miljøgifter som dessverre aldri brytes ned i naturen.

Ta med avfallet på neste handletur

Ikke fall for fristelsen ved å kaste brukte lyspærer og batterier i restavfallet. Selv brukte batterier gjenvinnes, og batterier som kastes feil, kan gjøre stor skade på miljøet.

Gjør det enkelt ved å ta med de brukte batteriene eller lyspærene på neste handletur. Legg dem i riktig luke, og vi ordner resten. Så enkelt er det å gjøre et miljøvennlig valg!