Redd overskuddsmat med Too Good To Go Se video

Redd overskuddsmat med Too Good To Go

Publisert 15. januar 2018
Hver dag gjør våre butikker en innsats for å unngå matkasting. MENY samarbeider med Too Good To Go for å redde mat som er til overs.

Som kunde hos MENY skal du alltid finne et stort utvalg ferske varer. Nystekte brød og kaker, nygrillet kylling, mat fra varmeskapet og fersk fisk. 

Men det bugnende utvalget gir oss noen utfordingen, for vi ønsker ikke å kaste mat. Det er her Too Good To Go kommer inn i bildet: Den brukervennlige appen gjør at kunder kan kjøpe maten som blir til overs. 

Første dagligvare som samarbeider med Too Good To Go

MENY startet, som første dagligvarekjede, å teste ut løsningen høsten 2017. I 2023 er nær 160 butikker med i ordningen. 

- Samarbeidet redder mye mat som ellers ville ha blitt kastet. Etterspørselen etter grønne løsninger øker og forbrukerne ønsker virkelig å skåne miljøet og samtidig spare penger, sier grunnlegger av To Good To Go, Sophie Wiik.

Kjøp en forundringspose i appen, og hent i butikken før stenging.. Kjøp en forundringspose i appen, og hent i butikken før stenging..

Gøy å redde miljøet

- Dette vil kundene våre ha. Posene med dagens rester blir revet bort så snart vi legger dem ut i appen, sier MENY-sjef Vegard Kjuus.

Folk føler at de gjør noe morsomt, samtidig som de hindrer matsvinn.

- Vi gjør flere ting for å redusere matsvinn. Vi har suksess med ordninger som nedprising av varer med kort holdbarhet og mulighet til å kjøpe Gårsdagens brød. Men dette er uten tvil et av de mest populære tiltakene, sier han.

Målet er at alle MENY-butikkene skal ta i bruk overskuddsmat-appen. Sjekk i Too Good To Go-appen om din lokale MENY-butikk er med!

Forundringspakke og bakevarer

Butikkene har tre ulike poser de kan legge ut i appen: "Forundringspose", "bakevarer" og "varmmat". Utover dette varierer innholdet fra dag til dag. Posene hentes like før stenging.

To Good To Go er svært populært blant kundene hos MENY Bjølsen To Good To Go er svært populært blant kundene hos MENY Bjølsen
- Det er overraskelsen som gjør det ekstra morsomt å bruke appen. Den ene dagen er det lammesteik og neste dag er det en deilig grønnsaksrett som er i posen.

 

Bli med oss i kampen mot matsvinn! 

Last ned appen her og sjekk om din lokale MENY-butikk tilbyr overskuddsmat via Too Good To Go. 

Dette gjør MENY for å redusere matsvinn

Dette gjør MENY for å redusere matsvinn

Matsvinn er et stort miljøproblem. Alle i verdikjeden har et ansvar. I MENY har vi innført en rekke tiltak med mål om å kaste 50 prosent mindre mat innen 2025.