Dette er MENY-Lauget

Dette er MENY-Lauget

Oppdatert 9. desember 2025
MENY-Lauget består av våre egne kokker og eksperter, som har fått i oppdrag å lete, lukte og smake seg frem til særegne lokale matskatter.

Vi i MENY bestemte oss i 2011 for å kartlegge og løfte norsk lokalmat. Da samlet vi engasjerte matarbeidere i MENY til et laug, som siden har reist landet rundt på jakt etter verdifulle matskatter, som får plass i butikkhyllene våre.

Finn dine lokale Matskatter

Medlemmene i lauget jobber til daglig i MENY og er matarbeidere med et glødende engasjement for sitt fag. De er kokker, butikkslaktere, konditorere og ostenerder. 

De representerer alle regionene i landet og er matfaglige rådgivere for MENY-butikkene i sitt område. 

Medlemmene i Lauget er MENY-ansatte som har et glødende engasjement for sitt fag. Medlemmene i Lauget er MENY-ansatte som har et glødende engasjement for sitt fag.

- Vi heier på produsenter med lidenskap for faget, som leverer et solid håndverk, som sørger for mangfold og skaper smaker vi ikke ville vært foruten, forteller Espen Lie, leder av MENY-Lauget.

- Disse produsentene forvalter en viktig kulturarv og gjør landet vårt rikere. 

Espen - sjefskokken i MENY-Lauget

Espen - sjefskokken i MENY-Lauget

Espen Schøning Lie elsker mat og musikk. Han har skapt seg drømmejobben som ferskvaresjef, kokk og leder for MENY-Lauget.

Finner Matskatter med klar lokal identitet

MENY-Lauget finner produsentene som ikke bare vil lage Norges, men verdens beste ost. Vi leter etter produsenter som tar vare på særnorske tradisjoner, som klippfisk og reinsdyr, og ser samtidig etter de som tør å sprenge nye grenser.

Den unike kvaliteten ved akkurat dette produktet i kombinasjon med klar lokal identitet og en god historie, gjør at det fortjener å bli kalt en matskatt.

Emblem
En Matskatt kan være en lettsaltet skinke, et knasende flatbrød eller en god potet, og den kan komme fra en liten eller en stor produsent.

Over 4000 lokale Matskatter

Vi har funnet over 4000 produkter fra rundt 450 lokale produsenter – og jakter fremdeles. Slik bidrar vi i MENY til et bredt mangfold og det største utvalget av matvarer på nett og i butikk.

Vi deler troen på at den som spiser bedre, lever bedre.

Møt medlemmene i MENY-lauget

Menneskene som utgjør MENY-lauget kommer fra hele landet. De har ekte lidenskap for mat og er opptatt av å tilby gode produkter ikke bare i egen butikk, men i hele MENY.

I Østfold er det Kristoffer Aleksandersen (MENY Wilbergjordet) som følger med på hva som rører seg, godt hjulpet av Thomas som i rollen som ferskvarekonsulent også har et ekstra øye for matskatter fra området.

Krysser du fjorden er det Caroline Freberg Aas (MENY Jarlsberg) og Martin Grønvold (MENY Tolvsrød) som leder an i jakten på matskattene i matfylket Vestfold. Litt lenger sør og vest, i Telemark, holder Hedda Haug Strand (MENY Telemarksporten) og Petter et øye med hva som rører seg på lokalmatfronten.

Følger du kysten videre nedover det «bilde Sørland» treffer du på Kamilla Berntsen (MENY Albert) og Egil André som trakterer både sommergjester og fastboende med stort engasjement.

Rogaland har rik tradisjon for matvareproduksjon av høy kvalitet. I MENY finner du både Jæren Smak lam- og svinekjøtt, meieriprodukter fra Jerseymeieriet og tomater fra Hanasand for å nevne et lite utvalg. Fra MENY-Lauget er det Vivian Oksfjellelv (HelgøMENY Tasta) som holder et våkent øye med utviklingen av lokalmaten i regionen, alltid på jakt etter nye matskatter.

Trekløveret Mona Grindheim (MENY Bergen Storsenter), Kristian Halvorsen (MENY Midtun) og May Britt Nesthus (MENY Sletten) holder stø kurs i Vestland, mens kunnskapsrike Julie Mathisen (MENY Solsiden) følger med på alt som rører seg i mat-Norge i Trøndelag, Møre og Romsdal og nordover.

I Stor-Oslo-området treffer du en hel gjeng engasjerte matentusiaster med bakgrunn både som kokk, sjømathandler og butikkslaktere. Daniel formelig gløder når han får anbefale grønnsaker. Rikke Smith Nicolaisen (MENY Trekanten) og Nicolai Ringstad (MENY Åråsen) holder en knapp på sjømaten, mens Henry Pham (MENY Triaden) har stor lidenskap for norsk Angus.

Lars Engen (MENY Fornebu) er kanskje Norges best utdannede innenfor ost som Fellow med Level III fra Academy of Cheese, Truls er opptatt av hvordan samspillet mellom surt, søtt, salt, bittert og umami løfter smakene og Maiken Øyen (MENY Nordstrand) er generalisten med solide røtter i norsk mattradisjon.

Felles for dem alle er et stort engasjement for mat og drikke med klar lokal identitet, enestående kvalitet og en god historie.
Det vi i MENY beskriver som Matskatter.

Hva er Matskatter i MENY?

Hva er Matskatter i MENY?

Hva mener vi i MENY når vi snakker om norske Matskatter? Vel, lokalmat, regionalmat, kortreist mat, gårdsmat – kjært barn har mange navn. Vi har valgt å sammenfatte alle disse til et felles begrep; Matskatt.